ЦСКА започва подготовка за предстоящия двубой от 11-ия кръг на

...
ЦСКА започва подготовка за предстоящия двубой от 11-ия кръг на
Коментари Харесай

ЦСКА стартира подготовката за дербито

ЦСКА стартира подготовка за идния дуел от 11-ия кръг на Първа лига против Левски тази заран.

Вечното дерби е в неделя от 16:45 часа и ще бъде излъчено директно по Диема Спорт.

Вчера футболистите получиха почивен ден от треньора Саша Илич, откакто в неделя завоюваха семейството си на Славия с 2:0. Тренировка във фитнеса имаше единствено за няколко състезатели, измежду които новото попълнение Жираир Шагоян. Днес армейците възобновяват занимания на подготвителната база в Панчарево.

На цялостни обороти би трябвало да се готвят и привлечените в последните два дни на трансферния прозорец Симеон Александров, Марселино Кареасо и упоменатият нагоре Шагоян. Все още не е ясно по кое време ще дойдат документите на последните двама и дали те ще могат да бъдат картотекирани за дербито с Левски. Очакванията на „ Армията “ са отговорът да е позитивен.

Днес пък ще стане ясно положението на младежкия национал Асен Дончев, който се появи от пейката против Славия, само че малко преди края на срещата напусна терена с травма, написа „ Тема спорт “ и добавя, че футболистът с най-дълъг стаж в ЦСКА от сегашния състав – Жеферсон, към този момент има роден паспорт. Процедурата по издаване на нужните документи на бразилеца е приключила при започване на новата акция.

28-годишният южноамериканец кара петия си сезон у нас, откакто подписа с 31-кратните първенци при започване на 2018-а. Той дойде в Борисовата градина от локалния гранд Интернасионал в ролята на ляв бек. Така и не съумя да се утвърди на този пост в защитата обаче, до момента в който две години по-късно не бе преквалифициран в опорен полузащитник. Именно в халфовата линия бяха и най-силните му мачове с алената фланелка, от които се открояват паметните победи с 3:1 над Базел и 3:0 над Виктория (Пилзен), в които бразилецът започва от първата минута.

През актуалната акция Жеферсон изгуби титулярното си място в средата на терена за сметка на Амос Юга и Тибо Вион, само че е взел присъединяване в съвсем всички срещи от началото на сезона. Изключение направи последния дуел със Славия, за който остана отвън състава, защото към този момент има на сметката си 4 жълти картона и рискуваше да отпадне от сметките за идното дерби с Левски.

Българският паспорт на Жеферсон няма да има отражение върху ЦСКА, защото от пролетта рестриктивните мерки за брой футболисти отвън Европейския съюз у нас на процедура отпаднаха. Единственият предел е за общо 20 такива картотекирани състезатели в състава, до момента в който на терена могат да играят и 11 колумбийци да вземем за пример. До скоро в игра у нас можеше да има до трима чужденци отвън Европейски Съюз, като заради тази причина ЦСКА издейства роден паспорт и на различен бразилец – Енрике Рафаел.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР