ЦСКА все още няма окончателно разрешение за строителството на новия

...
ЦСКА все още няма окончателно разрешение за строителството на новия
Коментари Харесай

ЦСКА все още няма разрешение за строеж на новия стадион

ЦСКА към момента няма дефинитивно позволение за строителството на новия " Българска войска " в Борисовата градина. Това заяви пред " Капитал " основният проектант на София Здравко Здравков.

Макар че стадион " Българска войска " в Борисовата градина е съвсем опустошен и интензивно се извозват строителни боклуци, към момента няма издадено позволение за градеж. Все отново е открит метод да се работи до издаването на такова, излиза наяве от отговор на Здравков.

" ЦСКА имат координиран абстрактен план, разрешението за градеж е обжалвано от Николай Веселинов ", разяснява той, като посочи, че Веселинов не си получава документите по решението на Административен съд - София-град, и по този начин делото не може да отиде във Върховния административен съд, т.е. да се прегледа на последна инстанция, за дефинитивно решение. Това, че Веселинов не получава документите по делото, може да се пояснява като следващ опит да забави строителството на стадиона. Той беше единственият, подал тъжба против разрешението за градеж в парка в центъра на столицата.

Все отново от клуба са намерили вид да задвижат реконструкцията - поискано е авансово осъществяване на правосъдното решение, което не е обжалвано, изяснява арх. Здравков. " Така на процедура има настоящо авансово осъществяване, само че главното позволение за градеж към момента не се е върнало от правосъден надзор ", разяснява той. С други думи, до момента в който се чака разрешението за градеж, се работи на база предварителното осъществяване на правосъдното решение на първа инстанция, в интерес на ЦСКА. Самото строителство обаче надали ще може да стартира без съществуване на главния документ.

Решението на АССГ в интерес на клуба е от 20 ноември 2023 година, като евентуално Веселинов не е могъл да потвърди юридически интерес. Любопитно в биографията му е това, че е бил зам.-кмет на " Красно село " при някогашната кметица Росина Станиславова, а след това и претендент за областен кмет през 2023 година от " Граждани за общината ".

Проектът за нов стадион на ЦСКА беше задвижен през юли 2023 година, когато комисията по екология в общинския съвет утвърди реконструкцията. После клубът чакаше зелена светлина от Регионална инспекция за опазване на околната среда, НИНКН. Инвеститорите в плана са притежателите на ЦСКА, а оценката на стадиона е към 90 млн. лв., като към юли 2023 година имаше уверението, че финансирането е напълно обезпечено от притежателите. Интересното е, че земята в парка е изключителна държавна благосъстоятелност. Тя взе участие и с 50% в инвестицията, защото вкарва земята. Това значи на процедура, че ползвателите на стадиона ще получат нещо като отстъпено пра

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР