ЦСКА уреди още един нов. Армейците ще привлекат национала на

...
ЦСКА уреди още един нов. Армейците ще привлекат национала на
Коментари Харесай

ЦСКА уреди още един нов футболист

ЦСКА уреди още един нов. " Армейците " ще привлекат национала на Хаити Дукенс Насон, оповестяват сътрудниците от " Труд ".

Нападателят е роден в Париж, а първият му професионален отбор е Лориен. През 2016 година Насон за първи път отива зад граница и играе в индийския Керала Бластърс. Върхът в кариерата му е контракт с Уулвърхемптън (тогава в Чемпиъншип), само че не записва нито един мач за " вълците ".

Два пъти преотстъпват Насон на Ковънтри и Олдъм. След като договорът му изтече, подписа с белгийския Сент Труиден. За три години изиграва 28 мача, в които вкара 6 гола. В този интервал обаче прекарва и къс наем в шотландският Сейнт Мирън.

Най-добрият сезон на 28-годишния нападател е последният. В 31 мача Насон се разписва 11 пъти за Кевили-Руен.

Благодарение на родителите си Насон има хаитянски паспорт и дебютира в националния отбор на 5 март 2014 година против Косово (0:0). На КОНКАКАФ Голд Къп няколко месеца по-късно вкарва единствения гол за родината си в груповата фаза, само че с него Хаити прескача в елиминациите.

Насон е и рекордьор в историята на националния тим, като единствен разписал се пет пъти в един мач. Случи се на 10 септември 2018 година против Синт Маартен, който е нидерландски остров в Карибите и не е член на ФИФА. Най-именитият противник, на който Насон е забивал гол с националния тим, е Япония на " Кирин Къп " за влиятелното 3:3.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР