ЦСКА стартира с поражение поредицата си от зимни контроли в

...
ЦСКА стартира с поражение поредицата си от зимни контроли в
Коментари Харесай

Пародиен съдия съсипа контрола на ЦСКА, армейците с минимална загуба от японци

ЦСКА започва с проваляне поредицата си от зимни контроли в турския курорт Анталия. Лидерът в efbet Лига изигра стойностен дуел с японците от Санфрече Хирошима, който приключи при резултат 0:1. Проверката можеше да има и различен процес на събитията, в случай че тя не бе опорочена от слабото съдийство на незнайна турска бригада. Въпросната такава не призна чист гол на Лазар Туфегджич и цели два на азиатските съперници. Единственото попадение в спаринга падна в 87-ата минута, когато прецизен се оказа Мицумото.

Освен тези комични моменти със засадите, възпитаниците на Саша Илич имаха по-чистите положения в дуела, изключително през първото полувреме, които обаче бяха пропилени от Дюкенс Назон и Тибо Вион. През втората част обаче " алените " отстъпиха самодейността, като това беше подбудено и от множеството смени, направени от техния треньор. Неофициален дебют за ЦСКА направи и новото попълнение Тобиас Хайнц.
 Бивш футболист на ЦСКА изпитва компликации в новия си клуб
Бивш футболист на ЦСКА изпитва компликации в новия си клуб

Брадли Мазику не може да се потвърди пред... Алън Пардю

Контролната среща стартира с непредвиден проблем и за двата отбора, като това са оказа мощният дъжд, който за малко се изсипа на подготвителното игрище. ЦСКА пък можеше да се радва на добра фенска поддръжка, като " червени " почитатели бяха пропътували дистанцията до Турция, с цел да видят в деяние своите любимци.

В 4-ата минута Дюкенс Назон сътвори напрежение в полето на Санфрече, след което падна в наказателното поле. Нямаше обаче никакво съображение, заради което да бъде отсъдена дузпа в интерес на ЦСКА. Възпитаниците на Михаел Скибе започнаха да изпитват яд към съдийската бригада, защото в границите на десетина минути, няколко техни офанзиви биваха спирани заради засади.

ЦСКА доближи до първата си добра обстановка за гол в 16-ата минута. " Армейците " откраднаха топката в центъра на терена, след което Дюкенс Назон " отвори " пространство за задоволително свои сътрудници от халфовата линия. В последна смета късмет за шут от междинна отдалеченост получи Тибо Вион, само че добре ориентираната му топка беше отразена от Кейсуке Осако.
 ЦСКА - Санфрече Хирошима 0:1 (Развой на срещата по минути) онлайн
ЦСКА - Санфрече Хирошима 0:1 (Развой на срещата по минути)

Ах, какъв арбитър

Не бяха минали и 120 секунди, когато на японеца Осако се наложи да прави още едно положително избавяне. Този път пробив на Марселино по фланга приключи с центриране към Назон, а №9 на ЦСКА насочи акробатичен изстрел, който летеше под гредата, само че в последна сметка беше изчистен в корнер.

Натискът на водача в efbet Лига ставаше все по-сериозен. В 23-ата Тибо Вион се бе преместил на обичаната си позиция по фланга, а след къс негов пробив последва центриране към далечната греда. Там добре позициониран беше Хироя Мацумото, който почисти пред погледа на дебнещия Назон.
 ЦСКА - здрава работа в този момент, с цел да има плодове напролет
ЦСКА - здрава работа в този момент, с цел да има плодове напролет

Зимната подготовка е извънредно значима

Работа в днешната контрола имаше и за вратаря на ЦСКА - Густаво Бусато. Въпросният реагира в точния момент и напусна рамките на наказателното поле, с цел да блокира извеждащо подаване към Макото Мацута. Бразилецът трябваше да затвърждава дейностите си и с второ изчистване, поставило финален завършек на напрегнатата обстановка.

Още едно положително състояние за ЦСКА остана в статистиката с идването на 39-ата минута. Включване на Брадли де Нойер по крилото продължи с подаване за Назон. Централният нападател от Таити още веднъж беше с концепция по-бърз от персоналния му надзирател, само че трябваше да се задоволи само с корнер след удар с левия крайник.

Три минути преди почивката породи леко напрежение сред двата противника. Дюкенс Назон изблъска Желани Сумийоши, поради което получи и публично предизвестие от основния арбитър.

Санфрече започва безапелационно втората част, налагайки сериозна преса надълбоко в половината на ЦСКА. Всичко това принуди Димитър Евтимов да сбърка при изнасянето на топката, само че по-късно резервата на Густаво Бусато се реваншира с положително избавяне.
 Оксер? Дюкенс Назон се любува на престоя си в ЦСКА
Оксер? Дюкенс Назон се любува на престоя си в ЦСКА

" Планирах да свърша на улицата, само че в последна сметка заживях като художник "

Новото попълнение на ЦСКА - Тобиас Хайнц имаше първи по-сериозен допир с топката в 60-ата минута, когато взе ефективно присъединяване в добра " алена " офанзива. Норвежецът даже получи опцията да шутира от границата на наказателното поле, но беше блокиран. Шанс за добавка се откри пред Галин Минков, той бе много неакуратен.

ЦСКА разпростра добра акция през центъра, а Браян Морено показва висша техника, прибирайки кълбото на двама японски бранители. Последва пас към Туфегджич, който се разписа на празна врата. Радостта му в 64-ата минута обаче бе стремително къса, защото се оказа, че сърбинът се е намирал в състояние на засада. Ситуацията изглеждаше много съмнителна, само че евентуална неточност на съдиите нямаше по какъв начин да се потвърди заради неналичието на ВАР в среща от сходен сан.

И до момента в който анулираният гол на ЦСКА заради засада беше леко " на кантар ", то очевадна неточност на съдийската бригада се видя при незачетеното попадение на Санфрече в 69-ата. Рио Танада изскочи от дълбочина и самичък против Евтимов копна елегантно за 0:1. Неадекватният турски съдия обаче провокира смях и в двата лагера, откакто подвигна високо ръка за съществуването на офсайд.

Пародийното деяние на реферите продължи, всички в лагера на Санфрече пожелаха да си тръгнат, откакто нова скандална засада ги раздели от гол в 77-ата. Техен нападател отново работи задоволително бързо, с цел да се измъкне в точния момент от " алената " защита, само че и този път не се разреши нулевото реми да бъде променено.

След поредицата от засади, на терена имаше и чисто футболно събитие, което не зависеше от реферите. Насим Бен Халифа беше оставен непокрит в полето пред Евтимов, само че стражът на ЦСКА мазета ужасно с една ръка. Митко имаше и шанс, тъй като състезател на Санфрече не уцели опразнената врата при устрема си за добавка.

Спадът в изявите на " армейците " обаче бе забележим. И амнистия за неналичието на сработеност в отбрана нямаше в 87-ата минута. Тогава Таиши Мацумото получи остроумен пас сред Махмутович и Минков, с цел да може въпросният да означи невъзмутимо под плонжа на Евтимов за 0:1. Оттам насетне българският отбор нямаше нито време, нито шансове, с цел да промени отрицателния резултат.

Следващата инспекция на ЦСКА ще бъде на 20 януари, а противник на " армейците " полският Гурник Забже.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР