ЦСКА-София записа нова трудна победа в оспорван мач като гост

...
ЦСКА-София записа нова трудна победа в оспорван мач като гост
Коментари Харесай

ЦСКА-София измъкна победата и в Пловдив, дръпна с 5 т. на върха

ЦСКА-София записа нова сложна победа в оспорван мач като посетител - 1:0 против " Локомотив " (Пловдив) на " Лаута ". Лазар Туфегджич осъществя в 27-ата минута, по този начин " алените " дръпнаха с 5 точки пред " Лудогорец ", който обаче има два мача по-малко.

Тимът от Борисовата градина изигра отсрочените си срещи и се изравни с останалите - по 16 дуела. " Локомотив " е четвърти на 10 т. от ЦСКА-София.

Още в първата минута футболистите на Александър Томаш стигнаха до първи прецизен удар. Бирсент Карагарен, който изигра своя мач номер 200 с екипа на " черно-белите ", центрира отляво в наказателното поле, където Преслав Боруков надскочи Юрген Матей и стреля с глава, само че право в ръцете на Густаво Бусато.
 Снимка Българска телеграфна агенция

В 15-ата минута Лазар Туфегджич бе изведен зад отбраната на домакините, само че прехвърляйки вратаря, не съумя да уцели вратата.

В 27-ата минута ЦСКА-София поведе в резултата. Райън Бидунга сбърка в опита си да почисти топката на границата на наказателното поле и след рикошет в крайници на Вион тя попадна в Иван Турицов, който пусна паралелно на голлинията подаване към Туфегджич и сърбинът приключи в опразнената врата за 1:0 в интерес на " алените ". 

" Локомотив " незабавно натисна и беше покрай изравнително попадение в 36-ата минута. Матеус да Силва центрира отдясно в наказателното поле на ЦСКА-София, където Бирсент Карагарен засече с глава, само че топката мина около гредата.

В първата минута от добавеното време на първата част играчите на Александър Томаш пропуснаха още един късмет да изравнят и още веднъж той пристигна след центриране. Бабакар Дион подаде от корнер към непокрития Матеус да Силва, чийто удар с глава обаче бе избавен от Бусато.
 Снимка Българска телеграфна агенция

През второто полувреме натискът на " Локомотив " продължи. " Черно-белите " на два пъти заплашиха вратата на гостите след статични положения, само че и в двата случая отбраната на " алените " се оправи.

В 78-ата минута резервата Евандро бе изведен отдясно зад отбраната на гостите, бразилецът стреля по диагонала, само че ударът му бе слаб и не затрудни Густаво Бусато.

В 84-ата минута ЦСКА-София остана с човек по-малко на терена, защото влезлият като запаса Мено Кох получи травма, а старши треньорът Саша Илич към този момент бе изчерпал правото си на три спирания на играта.

Илич и наставникът на " черно-белите " Александър Томаш влязоха в лека препирня край терена, само че малко по-късно сърбинът се извини и двамата си стиснаха ръцете.

Густаво Бусато пък още веднъж трябваше да се намесва уверено след изстрел на Бирсент Карагарен от дъгата на наказателното поле. 

В последната минута от постоянното време на дуела домакините пропуснаха още един отличен късмет да изравнят резултата. Преслав Боруков засече с глава центриране отдясно, само че топката мина над напречната греда.

В идващия 17-и кръг на " Локомотив " (Пловдив) приема първенеца " Лудогорец ", до момента в който ЦСКА-София е хазаин на " Локомотив " (София).
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР