ЦСКА-София постигна по драматичен начин първата си победа за сезона.

...
ЦСКА-София постигна по драматичен начин първата си победа за сезона.
Коментари Харесай

"ЦСКА-София" се измъчи, но победи "ЦСКА 1948"

" ЦСКА-София " реализира по трагичен метод първата си победа за сезона. Носителят на купата победи с 4:2 " ЦСКА 1948 " в мач от I кръг в шампионата. Това бе и третият дуел за " ЦСКА-София " в последните 8 дни, откакто отборът първо загуби с 0:4 от първенеца " Лудогорец " в срещата за Суперкупата, а по-късно приключи 0:0 с латвийския " Лиепая " в първи мач от II квалификационен кръг за Лига на конференцията.

Мачът стартира добре за " ЦСКА-София " откакто един от новопривлечените футболисти - французинът Йоан Баи откри в 29-ата мин. след асистенция на Греъм Кери. Съставеният напълно от български играчи " ЦСКА 1948 " обаче не се стресна и съумя да обърне резултата. За това оказа помощ националът Ивайло Чочев, който влезе на почивката. Той първо изравни в 47-ата мин., като засече с глава центриране от ъглов удар на Георги Русев, а по-късно направи цялостен поврат до 2:1 в 57-ата мин. Тогава Радослав Живков ( " ЦСКА-София " ) задържа в наказателното поле Чочев, който означи отсъдената дузпа.

В 72-ата мин. обаче резултатът беше подравнен. Националът на Централноафриканската република (ЦАР) Амос Юга се разписа с отдалечен удар и неубедителна интервенция на вратаря Даниел Наумов. В 82-ата мин. реферът Валентин Железов даде дузпа за " ЦСКА-София ", откакто първо бе отсъдил ъглов удар. При обзор на обстановката с VAR обаче Железов реши, че Лазар Марин е играл с ръка, поради което получи и втори жълт картон. Нидерландският бранител Юрген Матей бе прецизен от дузпата - 3:2 за " ЦСКА-София ". 

Малко по-късно, в 88-ата мин., треньорът Любослав Пенев беше изпъден, задето изрита една от топките край тъчлинията и я прати в очертанията на терена. Накрая в спомагателното време се стигна до шести гол, още веднъж за " ЦСКА-София ". Вкара го еквадорският национал Жорди Кайседо.

Това бе втора победа за " ЦСКА-София " от четирите мача с " ЦСКА 1948 ", който има от своя страна един триумф. Веднъж двата отбора приключиха наедно - 2:2, на старта на сезон 2020/21.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР