ЦСКА-София обяви привличането на Георги Йомов. 23-годишният атакуващ халф идва

...
ЦСКА-София обяви привличането на Георги Йомов. 23-годишният атакуващ халф идва
Коментари Харесай

"ЦСКА-София" подписа с внук на легенда на "Левски"

" ЦСКА-София " разгласи привличането на Георги Йомов. 23-годишният атакуващ халф идва от " Славия ", където игра от лятото на 2015 година насам. Той обаче е младеж на " Левски " и е внук на един от най-популярните нападатели на " сините " в предишното - Тодор Барзов. Младият състезател се маха от " Герена ", откакто не получава задоволително шансове за игра.

" Синият " интервал беше спестен при представянето на Йомов от " ЦСКА-София ". Споменат обаче бе приносът му за " Славия " - 111 мача, 16 гола и 20 асистенции, в това число и решителната дузпа при успеха на " белите " над " Левски " във финала за Купата на България през 2018 година

Той също по този начин е някогашен младежки и юношески национал. В държавния отбор до 21 година той се забърква и в скандална история, откакто се снима дружно със съотборниците си Наско Милев и Венцислав Керчев по какъв начин карат количка за багаж из един от терминалите на летището във Франкфурт след срамната загуба с 0:1 от Люксембург в евроквалификация. При това те подвикват на близките пасажери: " Мърдайте! Хей... старши! " По-късно тримата бяха смъмрени от БФС и се извиниха обществено за сторената дивотия.

След подписването на контракта си Йомов съобщи: " На ЦСКА не се отхвърля! Веднага одобрих опцията да мина в най-успешния български футболен клуб. Личните ми упоритости изцяло се припокриват с тези на клуба, а те са да се борим за победа във всеки мач, купа и купа на България, както и чудесно показване в Лига Европа през този сезон и отсега нататък. Ще дам всичко от себе си да се преборя оптимално бързо за титулярно място в състава и да потвърдя на най-великата аудитория, че заслужавам да нося алената фланелка! ".

Той става шестият нов състезател, притеглен от " ЦСКА-София " през лятото и вторият българин след вратаря Димитър Евтимов ( " Акрингтън Стенли " ). Другите нови са бранителят Юрген Матей ( " Спарта ", Ротердам), Жюл Кейта ( " Ланс " ), Амос Юга ( " Льо Авр " ) и някогашният състезател на ПСЖ, " Лил " и " Бордо " Юнус Санкаре.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР