ЦСКА-София финализира привличането на еквадорския нападател Майкъл Естрада, който е

...
ЦСКА-София финализира привличането на еквадорския нападател Майкъл Естрада, който е
Коментари Харесай

ЦСКА-София взе нападател, играл на Световното в Катар

ЦСКА-София завърши привличането на еквадорския нападател Майкъл Естрада, който е преотстъпен за един сезон от мексиканския " Крус Асул " с алтернатива за откупуване от страна на " алените ".

27-годишният национал на страната си дойде на лагера в Австрия още в събота и към този момент тренира, като на следващия ден (вторник) може и да се включи в следващата контрола на вицешампионите. Зависи какво е положението му. 

На Естрада ще се разчита да замести Дюкенс Назон, който е пред трансфер, най-вероятно в Турция или Китай. 

Високият 187 см футболист стартира като титуляр и в трите мача на Еквадор на Световното в Катар. Той не означи попадение, а отборът не съумя да стигне до осминафинал, отпадайки с 4 точки актив в групата на домакините, Нидерландия и Сенегал.

Според формалния уебсайт на ЦСКА-София Майкъл Естрада е бил предпочетен пред някогашния състезател на отбора Жорди Кайседо в селекцията за Мондиал 2022. Той има 39 мача и 8 попадения за Еквадор. 

Острието, за което има написана ария в родината му - нещо, на което ЦСКА-София акцентира при представянето, за първи път ще играе в Европа. Той е носил екипите на три клуба в Еквадор, а през 2020 година е закупен от мексиканския " Толука ", който държи правата му. Преотстъпван е на " Ди Си Юнайтед " в Съединени американски щати и на " Крус Асул ", откъдето идва на " Българска войска ".

Майкъл Естрада е следващото задгранично попълнение на ЦСКА-София това лято. Гамбийският защитник Сейни Санянг бе взет предишния месец, само че той тренира с втория тим, защото не получи виза за Австрия.

ЦСКА-София прави ударна селекция дотук, като много ускорява офанзивата си - най-малко като брой футболисти, занапред ще се види тяхното качество и до каква степен ще се приспособяват.

Доста се шуми към 23-годишния Матиас Фаетон, който е национал на Гваделупа и идва от " Гренобъл ". И той може да играе като " деветка ", само че също по този начин на двата фланга и зад тарана.

Днес бе разгласен Браян Кордоба, който е колумбиец, също на 23 година, висок 191 см. Той е централен бранител, като се чака да размени получилия тежка контузия в края на предишния сезон Юрген Матей. Защитавал е цветовете на " Америка де Кали " и, сходно на Естрада, също ще играе за първи път в Европа.

На Армията чакат ветерана Данило Асприля, който в предишното обличаше екипа на " Литекс ", по този начин е добре прочут на босовете Гриша Ганчев и Данаил Ганчев, а и на " скаута в сянка " Стойчо Стоилов.

ЦСКА-София пробва да си обезпечи и услугите на халф, след което селекцията ще бъде завършена. Първенството стартира по-следващия уикенд, а в края на месеца са и първите мачове в Лигата на конференциите.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР