ЦСКА-София действа доста активно на трансферния пазар и вече се

...
ЦСКА-София действа доста активно на трансферния пазар и вече се
Коментари Харесай

България е последният шанс на Руския Меси

ЦСКА-София работи много интензивно на трансферния пазар и към този момент се снабди с четири нови попълнения - Петър Занев, Диего Фабрини, Тони Уот и Денис Давидов. Руският нападателен халф е същинска мистерия за почитателите. От извънреден гений, спечелил си прозвището " Руския Меси ", за няколко години той се трансформира в голямо отчаяние и през днешния ден множеството експерти го смятат за окончателно изгубен за огромния футбол. А дали в действителност е по този начин? Давидов е на 24, а качествата му се неоспорими. Предстоящият сезон ще е може би последният му късмет да възроди кариерата си и той не счита да го пропуща.

Детето-чудо на Спартак (Москва) в действителност стартира с футбола във към този момент несъществуващия ФК Москва. Там прекарва 9 години, а когато клубът изчезва от картата, се мести в школата на Спартак. Техника, скорост, проницателни подавания и доста голове - Давидов прави възторг и още като младеж за него към този момент се приказва като за бъдеща звезда. През 2013 година той дебютира в Премиер лигата, влизайки като запаса в дербито против Зенит, а медиите не стопират да го ласкаят. В този интервал в съветския футбол липсват ярки гении и появяването на Денис е същинско събитие.

Едва записал няколко мача с червено-белия екип, Давидов притегля вниманието на Удинезе и Лил, а се приказва, че е наблюдаван и от скаути на Реал Мадрид. През сезон 2014/15 младокът прави всичко допустимо да се наложи в първия тим. Той се хвърля крепко в тренировките, а тогавашният треньор Мурат Якин не се колебае да му гласоподава доверие. Давидов взима присъединяване в 19 турнирни мача, само че не се разписва нито един път. През март 2015 година дебютира за националния тим в контролата против Казахстан.

В началото на идващия сезон той изиграва доста мощен мач против Динамо (Москва) - вкарва гол и прави асистенция, само че това е и единственото му попадение в съветския хайлайф. Постепенно вярата на Спартак изпада от състава и през зимата е пратен чартърен в Млада Болеслав. Давидов обаче получава контузия и по този начин и не записва формален мач за чешкия клуб. След завръщането си в Спартак се подвизава главно в дублиращия състав, където на моменти загатва за капацитета си.

През сезон 2016/17 Давидов не попада в сметките на Масимо Карера и прекарва на терена едвам 84 минути в общо 4 дуела от шампионата. Следващата акция е още една стъпка към неуспеха - Денис не играе в нито един турнирен мач, а единствената му поява за първия отбор на Спартак е в 1/8-финала за Купата на Русия против Спартак (Налчик), когато дава два голови паса на Лоренсо Мелгарехо.
Въпреки че на процедура не е част от главния състав, " Руския Меси " се радва на годишна заплата от 1 млн. $. Красиви дами, бързи коли и нощни заведения - това е, което вълнува Давидов, вместо по какъв начин да пробие във футбола. През лятото на 2018 година Спартак го преотстъпва на Спартакс (Юрмала). Въпреки ниското равнище на латвийското състезание, Денис още веднъж не впечатлява - 2 гола в 12 мача. Престоят му в балтийската република продължава 6 месеца, а в множеството срещи е запаса.

В Спартак към този момент тотално са отписали тогавашната си вяра и договорът му е разтрогнат по взаимно единодушие. През февруари тази година Давидов отива във вторидивизионния Нижний Новгород, за който изиграва 7 мача и отбелязва 1 гол. Тръгва си тъкмо преди баражите за влизане в елита против Криля Советов и подписва с ЦСКА-София. Агентът му Александър Бакърджиев твърди, че халфът е имал няколко предложения от Премиер лигата, само че е предпочел да продължи кариерата си в България.

" За Денис това е крачка напред, тъй като ЦСКА не е по слаб тим от Спартак. Единствената разлика е в бюджетите. Давидов има контракт за три години, надява се да си върне формата отпреди три сезона и да заслужи място в Сборная - това е неговата фантазия. Заплатата? Не е като в Спартак, само че е добра даже за съветските стандарти. Сега Денис не се интересува от парите, а желае да се потвърди и да стане първенец. Ако след това дойдт предложения - отлично. За последните две години ЦСКА продаде футболисти за 15 млн. евро. Последният огромен трансфер на клуба беше този на Кирил Десподов в Каляри ", съобщи Бакърджиев.
В Русия потърсиха за коментар и Георги Пеев, който се трансформира в легенда за Амкар. Той посъветва Давидов да не показва прекомерно високо самочувствие в новия си тим.

" Най-важното е да не се държи като звезда и да не се мисли за освен това от останалите в отбора. Първо би трябвало да потвърди какво може на терена, само че даже и да го направи, не трябва да се главозамайва. Новата среда може да му се отрази добре, само че Денис би трябвало да разбере, че един чужденец е задължен да е по-добър от локалните футболисти, с цел да играе. Той има качества, само че му липсва игрова процедура. Не е голмайстор, само че умее да създава положения. Ако ЦСКА има потребност от подобен вид футболист, Давидов може да блесне. Отборът играе техничен и комбинативен футбол, а това е добре за него ", разяснява Пеев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР