ЦСКА се върна на победния път и натрупа самочувствие преди

...
ЦСКА се върна на победния път и натрупа самочувствие преди
Коментари Харесай

ЦСКА се разправи с "Верея" с голяма част от резервите

ЦСКА се върна на победния път и натрупа самочувствие преди решителните мачове от шампионата след безапелационен триумф с 5:1 над " Верея ". Червените, които в границите на седмица изгубиха гостуването на " Лудогорец " и първия полуфинал за купата против " Левски ", този път се показаха по-убедително.

Стамен Белчев употребява момента, с цел да даде отмора на някои съществени играчи като Николай Бодуров и Кристиян Малинов, само че и без тях ЦСКА се оправи. В срещата още веднъж не играха контузения Кирил Десподов и изтърпяващият наказване Фернандо Каранга.

По два гола за триумфа осъществиха Роланд Алберг и капитана Божидар Чорбаджийски, а един път се разписа и Станислав Манолев от дузпа. ЦСКА си обезпечи безапелационен задатък още до почивката, когато водеше с 3:0. Почетният гол за гостите беше дело на Шемлал

Срещата обаче стартира противоречиво, откакто съдията Ангел Ангелов не посмя да изгони централния бранител на алените Александър Дюлгеров. Той фаулира Домовчийски в 14-ата минута, когато нападателят щеше да се откъсне самичък против вратаря. Защитникът на ЦСКА към този момент имаше жълт картон за нарушаване по-рано, а реферът маркира фаул без да му покаже още един картон.

Две минути след тази обстановка ЦСКА откри резултата след хубава офанзива отдясно. Манолев напредна и центрира към Алберг, а холандецът с удар от въздуха прати топката в мрежата на Пламен Колев.

 Божидар Чорбаджийски вкара два гола.
© LAP.bg

Божидар Чорбаджийски вкара два гола.
Ранното попадение стъписа гостите от Стара Загора и те рухнаха до почивката, получавайки още два гола. Техен създател беше Божидар Чорбаджийски в безусловно сходни обстановки. В 29-ата и 45-ата минута централният бранител вкара с глава след центрирания от корнер на Тиаго Родригес и на Алберг.

След почивката " Верея " опита да отговори и да изнесе играта в предни позиции, само че с три гола преднина за ЦСКА беше доста елементарно да управлява мача. В 52-ата минута Алберг се разписа още един път и дефинитивно умъртви интригата.

През втората част Стамен Белчев даде опция на 17-годишният Валентин Антов да дебютира, а Чорбаджийски вкара третия си гол в срещата, който обаче беше анулиран зараду нарушаване.

В заключителните 10 минути гостите от Стара Загора бяха по-настоятелни и стигнаха до почетен гол. Негов създател стана Мохамед Шемлал в 84-ата минута. Той наказа груба неточност на вратаря на алените Витаутас Черниаускас.

Крайният резултат оформи Станислав Манолев в първата минута на добавеното време с тъкмо изпълнена дузпа.

С триумфа ЦСКА редуцира преднината на " Лудогорец " на три точки преди първенците да изиграят дуела си с " Левски ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР