Цирковите артисти са забравени от държавата и ще сезират Комисията

...
Цирковите артисти са забравени от държавата и ще сезират Комисията
Коментари Харесай

Грешка или дискриминация: Защо циркът остава затворен?

Цирковите актьори са забравени от страната и ще сезират Комисията за отбрана от дискриминация (КЗД). Има заповед, която позволява провеждането на културни мероприятия, само че в нея на никое място не написа за цирка. На въпрос на цирковите актьори дали могат да работят, от Министерството на здравеопазването дали отговор, че цирковите представления не са разрешени. При последвала среща с началника на кабинета на здравния министър получили опрощение, че са ги пропуснали като отрасъл от региона на културата. Това описа в изявление по БНР цирковият актьор Християн Паунов, член на Българска младежка циркова асоциация.

Обяснението е, че информационна неточност е довела до това неразбирателство.

Християн означи, че при съблюдаване на ограниченията обстановката може да се овладее, само че непрекъснатото затваряне на другите браншове ще изправи пред невъзможност доста хора. Той е почнал работа в магазин, с цел да може да устоя себе си и котките, на които е дресьор в цирка.

„ Ние сме данъкоплатци, само че страната ни попречва да изкараме тези пари, които след това ще се върнат при нея “, добави той.

Цирковите актьори чакат съпричастност от Министерството на здравеопазването и от Министерството на културата.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР