Цигани от варненския квартал „Максуда” стягат семейните редици за голям

...
Цигани от варненския квартал „Максуда” стягат семейните редици за голям
Коментари Харесай

„Небесният дворец“ от космоса пада у нас - циганите забогатяват от него

Цигани от варненския квартал „ Максуда” стягат фамилните редици за огромен благодат от тонове желязо, което чакат да се изсипе от небето с китайската галактическа станция „ Тянгун-1 “. Казват, че по тв приемника научили, че от небето ще падат 18 тона желязо. Други, очевидно подведени от шегобийци, също съществено приказват за това, написа в. Монитор.

„ Ако пада при нас, цялостен месец би трябвало да носим - голема работа ще има. Затуй съм приготвил каруцата, дамата и децата с количките, дето обикалят по казаните, и всички отиваме да събираме и да носим, да вземеме някой лев. Може и богати да станем “, надява се наивно главата на многочислена челяд, бат‘ Метин. На въпроса дали се опасява, че може някое падащо парче да го удари, той негативно клати глава.

Не знае какво тъкмо пада и по какъв начин ще разбере по кое време ще стане това, само че към този момент е провел фамилни наряди за наблюдаване. Даже дал на най-малкия си наследник, 5-годишния Бейхан, един бинокъл, открит в казаните, да гледа дали пада нещо от небето, та да не изтървaт келепира.

„ Не имам вяра! Няма такива неща, не знам “, безапелационни са двама мъже на възраст, излезли на припек пред спонтанния си дом.

„ Какво пада от небето? Къде, бе бате? “ подпитават пък заинтригувано мургави любопитковци от по-новото потомство в махалата, които кръжат като конски мухи към всеки новопостъпил в махалата. Метин обаче тарикатски мълчи и се подсмихва под мустак, като чеше небръснатото си лице, без да обелва и дума. Не дава обаче да го снимат - да не го търсели след това мутрите, като забогатее.

40-годишният Илиян, който живее в общинския подслон за бездомни и обществено слаби, постоянно гледа новините и знае за китайския спътник. Според него доста от настанените в приюта ровят по казаните, само че се чуди на акъла на някои от тях, които разправяли наляво и надясно по какъв начин ще забогатеят от желязото, дето ще падне от небето.

„ Това си е ала-бала за наивници. Абе, в случай че това нещо падне тука, нас въобще няма да ни има, бе! За какво желязо, за какви 5 лв. ще ми говорите, а? Айде стига нелепости! Тези малоумници си мислят, че ей по този начин пада нещо от небето, събират и пълнят джобовете с пари. Ама са им криви сметките - не знаят, че ще гръмне като бомба и ще ни изтрепе. Ще изрине целия град и няма да остане камък върху камък “, безапелационен е 40-годишният мъж, който не храни розови илюзии и даже се опасява от бъдещия конфликт на спътника със земята.

БЛИЦ напомня, че в случай че парчета от „ Небесният замък “ паднат у нас, то те не би трябвало да се допират за нощи на света, защото са рискови и могат да причинят рак и кома .

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР