„Церемонията в гробищата в "Арлингтън" беше много силна. Оказа се,

...
„Церемонията в гробищата в "Арлингтън" беше много силна. Оказа се,
Коментари Харесай

Борисов горд, че американски генерали са тренирали в Ново село

„ Церемонията в гробищата в "Арлингтън " беше доста мощна. Оказа се, че многозвездните генерали, които работят там, са се подготвяли в българо-американската база Ново село през 2009 година. Стана ми доста драго. Те познават България доста добре, упражнявали са там, летели са. Истински бойни сътрудник “. Това сподели Бойко Борисов по време на срещата си с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг във Вашингтон, която се организира близо три часа, преди да беседва с американския президент Доналд Тръмп в Белия дом, което се чака към 21 часа българско време.

"За първи път посетих България с Джон Маккейн, когато кандидатствахте за присъединение на НАТО. Още тогава знаехме, че България ще е превъзходен сътрудник в НАТО и се оказахме прави. По това време си мислехме,че в Европа няма други закани, а в действителност в този момент знаем,че има доста закани – експанзията на Русия, дезинформацията, насилственият екстремизъм на Балканите, последствията от спора в Сирия и други места, които към този момент се усещат в Европа. Затова се радваме, че България е член на НАТО и наш помощник, сподели на собствен ред Даниел Туининг.

Той похвали България, че е водач в опитите да се спомага на другите балкански страни да се оправят с вътрешните си спорове. "През декември ще бъдем домакини на една огромна среща в София с Държавния департамента на Съединени американски щати и българското държавно управление. Основната тематика ще бъде битката с екстремизма, който води до принуждение в района “, сподели още Туининг.

"Догодина имаме две мероприятия. Едното е от тях е с краля на Йордания по процеса АКАБА. В София ще проведем и двата процеса контратероризъм и контрарадикализам ", съобщи от своя страна българският министър председател.

Преди това той гостува в Националния либерален институт във Вашингтон, където беше посрещнат от вицепрезидентката му Шари Браян.

"В нашата партия Америка я одобряваме като едно цяло. Демокрацията изисква и по тази причина политическите партии идват на власт, отиват си. През първите осем години като министър председател работихме добре с вашата партия (Демократическата), която управляваше. Тогава отново бях в Белия дом при президента (от Демократическата партия Барак) Обама. Хилари Клинтън беше в София, господин Кери беше в София. Така че сте ни еднообразно близки демократите и републиканците. Вие тука си се карайте. У нас има място и за едните, и за другите ", сподели Борисов, който гостува в Съединени американски щати в разгара на опита на демократите да провеждат импийчмънт на Тръмп.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР