Церемонията ще завърши с празнична заряС тържествена заря-проверка Бяла ще

...
Церемонията ще завърши с празнична заряС тържествена заря-проверка Бяла ще
Коментари Харесай

Бяла ще отбележи 145-ата годишнината от Освобождението на България

Церемонията ще приключи с празнична заря

С тържествена заря-проверка Бяла ще означи 145-ата годишнина от Освобождението на България и 146 години от Освобождението на града. Това стана ясно по време на среща сред кмета Димитър Славов и регионалния шеф на Русе Анатоли Станев. По традиция церемонията ще се организира на 2-и март от 19:00 часа в центъра на град Бяла. Инициативата се провежда от Общината и Националния боен университет „ Васил Левски “. В началото на ритуала ще бъдат положени венци и цветя пред Паметника на починалите във войните герои. След това се планува слово на кмета Димитър Славов и осъществяване на тържествена вечерна инспекция, както и отдаване на респект към освободителите и основателите на българската страна от представителни блокове на Националния боен университет във Велико Търново. Церемонията ще приключи с празнична заря.

Бяла изиграва значима роля в хода на Освободителната война и е вторият освободен град в България, припомниха от Областна администрация.

„ Високо правя оценка това, което вършиме. Поздравявам Ви, че не спирате да работите за съхраняването и предаването на някои от най-значимите моменти в родната история, а също и за напъните, които полагате за културното развиване на общината “, съобщи регионалният шеф Анатоли Станев. Той и кметът Славов посетиха и „ Арт център Бяла “, който се оформя като притегателно място за туристи от цялата страна, а също и място за отдих на хората от ре
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР