Церемонията по официалното посрещане на китайския президент Си Дзинпин от

...
Церемонията по официалното посрещане на китайския президент Си Дзинпин от
Коментари Харесай

При закрити врата: Започна срещата между Путин и Си Цзинпин в Кремъл

Церемонията по формалното посрещане на китайския президент Си Дзинпин от съветския президент Владимир Путин се състоя във вторник в Големия Кремълски замък, оповестява ТАСС. 

Лидерът на Китай дойде на основния вход и се качи на втория етаж по основното стълбище, около което от двете страни беше подложен почетен часовой, разкрива съветската осведомителна организация.
 Сувенири от историческата аудиенция на Си Цзинпин
Путин и Си Дзинпин излязоха да се посрещнат от разнообразни елементи на зала " Свети Георги " . Знамената на Руската федерация и Китай са сложени в центъра на залата, водачите се срещнаха при тях и се поздравиха с здрависване. Оркестърът извърши химните на двете страни. В залата участваха и членове на делегациите на двете страни. След това водачите продължиха дружно към зала " Екатерина ", където започнаха договарянията в стеснен състав, последвани от делегации, оповестява ТАСС.

Разговорите сред Путин и Си Дзинпин се организират при закрити за публицисти порти.  В началото на диалога представители на медиите съумяха да създадат няколко протоколни фотоси и видеозаписи. 
 Си Цзинпин бе посрещнат публично в Кремъл
„ Разбрахме се публицистите да снимат и с това да задоволим любознанието им, а по-късно в по-затворен режим [ще продължим работата си] “, изясни Путин. 

В същото време пресата съумя да чуе, че съветският водач се е обърнал към китайския сътрудник със „ скъпи приятелю “, поздравил е членовете на делегациите, като е припомнил, че в понеделник е имал среща на четири очи със Си Дзинпин, по време на на която са били обсъдени " всички настоящи въпроси и интернационалните проблеми " и двустранните връзки, добавя ТАСС.
 Започна срещата сред Путин и Си Цзинпин в Кремъл
От съветска страна участват заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев, съветският външен министър Сергей Лавров, помощниците на президента Максим Орешкин и Юрий Ушаков, съветският ексклузивен и пълномощен дипломат в Китай Игор Моргулов, министърът на защитата Сергей Шойгу, ръководителят на Централната банка Елвира Набиулина, шеф на FSMTC Дмитрий Шугаев, началник на Роскосмос Юрий Борисов.
 Китайският президент дойде на историческа аудиенция в Русия
По-късно предстоят договаряния в уголемен състав в зала „ Александър “ и сключване на документи във предверие „ Малахит “. Лидерите ще създадат и взаимно изказване. Програмата ще приключи с тържествена вечеря във Фасетната палата.
 Сериозни ограничения за сигурност бяха взети по време на визитата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР