Центровете за връщане на животни във Великобритания се пълнят все

...
Центровете за връщане на животни във Великобритания се пълнят все
Коментари Харесай

Британците масово се отказват от домашните си любимци

Центровете за връщане на животни във Англия се пълнят от ден на ден с изоставени домашни любимци. Причина за това е задълбочаващата се рецесия с разноските за живот, което принуждава от ден на ден британци да се разделят с обичаните си четириноги.

Към момента единствено в Лондон 206 кучета и 164 котки са под грижата на въпросните центрове, ръководени от благотворителната организация Battersea.

Подобна е обстановката и в други центрове в цялата страна. В някои от тях даже са регистрирани рекордни запитвания за връщане на кучета и котки. На Острова сега се случва най-тежкото стесняване на виталния стандарт от 60-те години на предишния век. Това принуждава доста притежатели да свият разноските си за храна и да спестят стотици лири, които се постанова да заплащат за ветеринарни услуги.



"Опасяваме се, че това ще бъде все по-често срещана причина хората да водят кучетата си в Battersea ", споделя Стив Крадок – началник на центъра в югозападен Лондон.

Твърде скъпи за джоба на британците се оказват и екзотичните домашни любимци като змии и гущери. Сред грижите за такива животни са профилираното отопление и осветяване, което в допълнение усилва листата на притежателите им с покупки, удовлетворяващи оптимално потребностите на любимците им.

Тази наклонност във Англия, известна с любовта си към животните, идва в миг на икономическа рецесия, когато семействата се приготвят да посрещнат три пъти по-високи сметки за сила през януари 2023 година по отношение на предходната година, а това неизбежно ще засегне приходите на всеки гражданин на страната.



Dogs Trust, който сега разполага с 692 кучета, нуждаещи се от дом в 21 центъра в страната, съобщи, че за финален път сходно събитие се е следило след финансовата злополука през 2008 година

"Кризата с разноските за живот ни връхлетя доста по-бързо, в сравнение с хората са очаквали ", съобщи оперативният шеф на Тръста Адам Клоус. Натискът е толкоз огромен, че благотворителната организация обмисля опцията да разшири фонда за незабавна помощ, който нормално е предопределен за хора, получаващи обществени помощи, като включи повече хора със междинни приходи.

Според друга благотворителна организация – Woodgreen, молбите за осиновяване на животни са намалели до 100 на месец от към 10 000 по време на пандемията.

Въпреки че към момента не виждат това, благотворителните организации за животни се притесняват най-много от това, че свиването на виталния стандарт напълно скоро ще се отрази отрицателно върху даренията.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР