От Велики четвъртък до Велика събота: Жълт код за интензивни

...
От Велики четвъртък до Велика събота: Жълт код за интензивни
Коментари Харесай

От Велики четвъртък до Велика събота: Жълт код за интензивни валежи и бури


От Велики четвъртък до Велика събота: Жълт код за интензивни превалявания и стихии. През идващото денонощие облачността ще остане забележителна. Ще има превалявания от дъжд, на повече места след обяд в Югозападна България, където ще са съпроводени с гръмотевици и ще са краткотрайно интензивни, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.
Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток.
Минималните температури ще са сред 8° и 13°, в София – към 10°, оптималните – най-вече сред 17° и 22°, в София – към 19°. Атмосферното налягане ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за месец май.

За четвъртък синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология са оповестили жълт код за значителни превалявания в две области на страната – Благоевград и Кюстендил.
Над Черноморието облачността ще е забележителна,
тук-там ще има превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан северен вятър. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е към 14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е забележителна. Ще има превалявания от дъжд, над към 2500 метра – от сняг. На повече места ще са преваляванията след обяд в масивите в Югозападна България, където ще са краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан вятър със западна съставния елемент. Максималната температура
на 1200 метра ще е към 13°, на 2000 метра – към 6°.
В петък облачността ще бъде забележителна, от запад на изток в по-голямата част от страната ще има превалявания от дъжд, тук-там ще са краткотрайно интензивни, обилни по количество, с гръмотевици. С насочване напразно от северозапад, дневните температури ще се намалят с 2-3 градуса.

В събота ще се задържи облачно, с превалявания, само че към този момент по-слаби, а след обяд в множеството региони ще спрат. Вятърът още веднъж ще се обърне от североизток и ще бъде слаб.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР