Централният защитник на ЦСКА-София - Божидар Чорбаджийски, заяви че отборът

...
Централният защитник на ЦСКА-София - Божидар Чорбаджийски, заяви че отборът
Коментари Харесай

Чорбаджийски: Мечтаем да станем шампиони, имаме малко да избутаме

Централният бранител на ЦСКА-София - Божидар Чорбаджийски, съобщи че тимът му не е спрял да има вяра в спечелването на купата.

На 24 май ЦСКА-София е хазаин на Ботев (Пловдив), който го отстрани по мъчителен метод точно на " Българска войска " в полуфиналите за Купата. По същото време Лудогорец семейства на Черно море в Разград, където победа за разградчани ще им донесе осма поредна купа на България.

" Единственото, за което скърбя, е, че не успяхме по-рано през сезона да вземем най-малко един от значимите мачове. Тези загуби с автоголове против Левски, в случай че бяхме взели по една точка от тях, в този момент щяхме да водим с една пред Лудогорец. Яд ни е, само че няма връщане обратно. Продължаваме да мечтаем ", съобщи Чорбаджийски пред " Диема ".

" Амбициите ми са да бъдем първенци тази година, само че това е Божа работа. Има още малко да избутаме.

Радващо е, че не позволяваме голове в последните мачове. Самият футбол, който играем под управлението на Добри Митов и Люпко Петрович, е напълно друг от този, който изповядваше предходният треньор (Любослав Пенев - б.р.).

Съвсем естествени са тези резултати. ЦСКА постоянно е бил отбор, който не позволява доста голове. През първата половина от шампионата пуснахме единствено 4-5 гола. Това е най-важното, с цел да взимаш сигурни точки. Повечето пъти даже са три, тъй като ЦСКА в съвсем всеки мач вкарва ", добави бранителят.

" Ние сме експерти - който е здрав, който може да помогне на тима, го прави. Имаше значителен интервал от сезона, в който и аз не играех. Нямам желания, значимото е да излезеш и да си свършиш работата. В съвършени взаимоотношения съм с всички в тима. Показахме в последните 4-5 мача, че сме колектив. Този колектив ни тласка напред, тъй като няма какво толкоз да постигнеш с 2, 3, 5 тренировки. Важното е да си обединен, при нас го има. Има въодушевление във всяка подготовка, всеки ден си оказваме помощ и на терена, и отвън него.

" Психически най-много резултатът, който обърна каруцата за нас в положителен смисъл, беше против Черно море. Оттогава натрупахме самочувствие, Лудогорец загуби мач. Може би си повярвахме повече, започнахме да играем по-добре от мач на мач. Може би откриващите 10-15 минути в дуела против Лудогорец, когато изпуснахме да вкараме гол. Ако го бяхме сторили, мачът щеше да се отвори и тогава нищо не се знаеше. Титлата ставаше действителна. Не че в този момент не е, само че не зависи единствено от нас ", приключи Чорбаджийски.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР