Централната избирателна комисия (ЦИК) отказа да регистрира промяна в състава

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) отказа да регистрира промяна в състава
Коментари Харесай

ЦИК отказа да регистрира партия към коалиция ПП-ДБ

Централната изборна комисия (ЦИК) отхвърли да записва смяна в състава на коалиция " – “, записана с Решение на комисията №1662-НС от 15 февруари 2023 година Решението е оповестено на страницата на ЦИК, която заседава довечера.

В 17:40 часа в ЦИК е постъпило заявление от " – “, подписано от представляващите обединението Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов, подадено от пълномощника Мартин Бъбаров, с което е декларирана за регистрация смяна в състава на обединението, изразяваща се в присъединение на политическа партия " ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ “, се показва в информацията.

Заявлението е заведено в регистъра на обединенията в партидата на коалиция " – “ под №4а на 25 февруари 2023 година

Съгласно член 144, алинея 1 и алинея 2 от Изборния кодекс промени в състава на коалиция, настъпили след регистрацията й, се правят след подаване на заявление и показване на решение за измененията и съответните документи не по-късно от 35 дни преди изборния ден, пишат от ЦИК. С признатата с Решение № 1583-НС от 2 февруари 2023 година хронограма и т. 46 на Решение №1595-НС от 6 февруари 2023 година е избран краен период за подаване на документите за осъществяване на промени в състава на коалиция - 17:00 ч. на 25 февруари 2023 година

Документите са постъпили след приключването на този период, за което приносителят категорично е известен, като това събитие е вписано в Регистъра на ЦИК, се акцентира в текста.

Решението за отхвърли предстои на обжалване пред Върховния административен съд посредством ЦИК в тридневен период от оповестяването му, се споделя в него.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР