Централната избирателна комисия /ЦИК/ официално взе решението, с което са

...
Централната избирателна комисия /ЦИК/ официално взе решението, с което са
Коментари Харесай

ЦИК взе решението кои ще са новите 240 народни представители. Слави Трифонов се отказа от депутатското си място

Централната изборна комисия /ЦИК/ публично взе решението , с което са оповестени за определени новите 240 народни представители . Това стана на съвещание на комисията през днешния ден по обяд. Новите депутати са избрани по изборни региони и по кандидатските листи. Предстои решението да бъде обнародвано в Държавен вестник , съобщи „ Българска телеграфна агенция “. 

Вчера двама от претендентите трябваше да изберат от кой регион ще влязат като народни представители. Против това се разгласи зам.-председателят на ЦИК Цветозар Томов . Той е безапелационен, че тази процедура, наложена в България, води до деформиране на вота на гласоподавателите. 

Томов акцентира, че точно заради тази причина е дал своя вот срещу решението. Затова и съгласно него актуализирания лист с депутати към този момент не дава отговор на волята на гласоподавателя в цялостна степен

Днес стана ясно също по този начин, че водачът на „ ИТН “ /ИТН/ Слави Трифонов се отхвърля от своето депутатско място . За задачата той е подал заявление в Централната изборна комисия. То е било признато с 12 гласа „ за “ и един „ срещу “. Преди няколко дни и Асен Балтов се отхвърли да бъде депутат . Той беше претендент от листата на обединението ГЕРБ-СДС. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР