Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви официално края на изборния ден.Според

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви официално края на изборния ден.Според
Коментари Харесай

На живо след вота: Обрат за балотажа в Пловдив

Централната изборна комисия (ЦИК) разгласи публично края на изборния ден.

Според представителя на комисията Александър Андреев изборният ден е протекъл обикновено. Постъпили са 250 тъжби и сигнали, само че нарушаванията не са основни.

Андреев посочи, че ЦИК е свалила имунитета на петима претенденти по искане на основния прокурор.20:49 / 27.10.19Трудните Пловдив и РусеКакто се очакваше в Пловдив и Русе, където досегашните кметове не вземат участие в конкуренцията по експлицитното гледище на премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, ще продължат акцията още една седмица.

В Пловдив първи е издигнатият от ръководещите регионален шеф Здравко Димитров, а изненадата там е втората позиция на Дани Каназирева, издигната от обединението Съюз за Пловдив ", която изпреварва посочения до през вчерашния ден от разнообразни изследвания за сигурен участник в балотажа - Славчо Атанасов, явяващ се този път от името на НФСБ/ВМРО.

Атанасов съобщи, че резултатът досега не значи нищо и прикани да се изчакат резултатите от паралелното броене. " В Пловдив екзит половете не се получават ", разяснява той, като напомни предходните избори, където до последно беше ту първи, ту втори на балотажа против Иван Тотев, като най-после загуби с разлика от към 1000 гласа.

Още за резултатите - тук

В Русе ГЕРБ даже няма да влезе в балотажа от първа позиция. Там първи е номинираният от Българска социалистическа партия Пенчо Милков, а издигнатата от ГЕРБ Диана Иванова - някогашен лидер на групировката ЛИДЕР на Христо Ковачки в града, е на втора позиция.20:40 / 27.10.19Победите на ГЕРБ: две сигурни победи и една на кантарРезултатите досега сочат две сигурни победи за ГЕРБ в кметската конкуренция - на досегашните кметове в Бургас - Димитър Николов, и Велико Търново - Даниел Панов. Очаква се мощен резултат да реализира и Живко Тодоров в Стара Загора, само че към този момент данни за гласуването там няма.

Във Варна Иван Портних е на кантар да завоюва от първия тур борбата за трети мандат отпред на града. Прогнозният му резултат е 49.5% и се чака паралелното преброяване на гласовете.

В Хасково резултатът на претендента за кмет на ГЕРБ Станислав Дечев е висок - 48.3%, и дава късмет за победа от първи тур.

На предходния локален избор през 2015 година ръководещата партия приключи първия тур с победа в 10 регионални града.20:00 / 27.10.19Първите резултати По националните ефирни малките екрани стартира оповестяването на прогнозните резултати от гласуването за локална власт. Данните са получени въз основата на анкети на изхода на изборните секции. Все още не е известно по кое време ще стартират да текат първите публични данни на Централната изборна комисия.

Първите планирани резултати можете да видите тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (296)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР