Централната избирателна комисия служебно ще определи ръководството на Районната избирателна

...
Централната избирателна комисия служебно ще определи ръководството на Районната избирателна
Коментари Харесай

ЦИК ще определи ръководството на РИК във Велико Търново

Централната изборна комисия служебно ще дефинира управлението на Районната изборна комисия във Велико Търново. На консултациите при регионалния шеф партиите не реализираха единодушие за председателското и секретарското място.

На парламентарните избори на 11 юли РИК Велико Търново ще е 13-членна. ГЕРБ и „ ИТН “ не отстъпиха от предложенията си за председателското място: 

„ ГЕРБ е първа политическа мощ в област Велико Търново. Имаме човек с опит, тъй че е резонно още веднъж да предложим Десислава Йонкова за ръководител на Районната изборна комисия “, уточни Деян Хаджийски. 

„ От партия „ ИТН “ настояваме изрично да вземем председателското място. Великотърновска област беше единствената на предишните парламентарни избори, която не съумя да осъществя машинно гласоподаване. Председателката не съумя да си свърши работата да подсигурява машинен избор “, съобщи Момчил Иванов. 

Не се реализира единодушие и за секретарското място, за което претендират Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР