Централната избирателна комисия ще започне регистрацията на партиите и коалициите,

...
Централната избирателна комисия ще започне регистрацията на партиите и коалициите,
Коментари Харесай

Започва регистрацията на партиите за изборите на 9 юни

Централната изборна комисия ще стартира регистрацията на партиите и обединенията, които желаят да вземат участие на изборите на 9 юни.

Едновременно ще се одобряват регистрации и за предварителните избори за 50 Народно заседание, и за участващите в Европейските избори.

Партиите би трябвало да показват подписка с минимум 2500 имена на гласоподаватели и техните ЕГН, които ще се ревизират от ГРАО.

Една подписка ще може да се показа и за двата избора, само че поради по-особените условия при вота за Европарламент, участниците в листата би трябвало да имат правото да гласоподават и за евродепутати.
Право да избират членове на Европейския парламент от Република България имат българските жители, които са навършили 18 години към изборния ден в това число, живели са минимум през последните три месеца в Република България или в друга страна - членка на Европейския съюз, не са сложени под забраняване и не изтърпяват наказване отнемане от независимост.Право да избират членове на Екологичен потенциал от Република България имат и всички жители на друга страна - членка на Европейски Съюз, които са навършили 18 години към изборния ден в това число, не са сложени под забраняване, не изтърпяват наказване отнемане от независимост, имат статут на дълготрайно или непрекъснато пребиваващи в България, живели са минимум през последните три месеца в България или в друга страна - членка на Европейски Съюз, и не са лишени от правото да избират в страната членка, на която са жители.
Крайният период за подаване на документите е 24 април.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР