ДАНС и прокуратурата ще трябва да разследват случая с разрешението

...
ДАНС и прокуратурата ще трябва да разследват случая с разрешението
Коментари Харесай

Димитър Главчев намеси ДАНС и прокуратурата в сагата с частната болница Мама и аз

ДАНС и прокуратурата ще би трябвало да проверяват случая с разрешението за частна болница " Мама и аз ", което служебният кабинет издаде на 30 април и отдръпна на идващия ден след тежки обществени рецензии.

Сигнал до службите е подал самият длъжностен министър председател Димитър Главчев, който разпореди и анулацията на утвърждението за плана на " Търговска лига ".

" Решението на премиера е в отговор на необятния публичен отзив, обвързван с плана и цели да бъде направена цялостна инспекция на обстоятелствата и събитията, свързани с даването на позволение за създаване на лечебното заведение ", се споделя в позицията на Министерския съвет.

Главчев персонално е взел участие в съвещанието на държавното управление, на което въпросът е подложен от здравния министър Галя Кондева и без каквито и да е рецензии и въпроси Министерски съвет утвърждава.

Педиатричният ѝ профил предизвика доста съществено отвращение от страна на лекари, общественици и партийни водачи поради подозренията в лобистки интерес на фона на към момента изчезналата Национална детска болница.

Допълнителни рецензии се появиха и след обявлението на " Търговска лига ", че ще се откажат от педиатричните кревати в " Мама и аз " - сигнал, че действителната цел на плана е била да се получи лиценз за отделения по " рентабилни " клинични пътеки, а не за попълване на недостига в профилираното детско опазване на здравето.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР