Централната избирателна комисия отказа да преосмисли решението си за отмяна

...
Централната избирателна комисия отказа да преосмисли решението си за отмяна
Коментари Харесай

ЦИК отказа да отмени решението си за машините

Централната изборна комисия отхвърли да премисли решението си за анулация на машинния избор.

За днешното съвещание на комисията бе очакван дневен ред от три точки – отчети по административни преписки, отчети по каузи, тъжби и сигнали и разяснителна акция.

Членът на комисията Любомир Георгиев предложи да се включи първа точка анулация на решението от нощес, с което бе анулирано гласуването с машини на локалните избори. И се обоснова: на интернет страницата на Министерството на електронното ръководство е оповестено решение, с което е удостоверено сходството на машините с условията на Изборния кодекс.

Подкрепиха го обаче единствено още двама от общо 15 членове на комисията – Цветозар Томов и Елка Стоянова. Всички останали гласоподаваха „ срещу “, заяви „ 24 часа “.

По-рано през днешния ден министър председателят Николай Денков съобщи, че има всички учредения да бъде възобновено машинното гласоподаване. Той уточни, че ЦИК заблуждава обществеността. Даде за образец и по какъв начин при последните избори е имало 660 хиляди невалидни хартиени бюлетини. Въпреки доводите на Денков и митингите на жители против анулация на машинния избор, ЦИК отхвърли да преразгледа решението си.

Във Върховен административен съд към този момент има импортирана тъжба от ПП-ДБ против решението на ЦИК, само че към този момент стана ясно, че съдът ще я прегледа най-рано в понеделник. Обяснението е, че в почивните дни нямало дежурни сформира.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР