Централната избирателна комисия обяви обществена поръчка за компютърната обработка на

...
Централната избирателна комисия обяви обществена поръчка за компютърната обработка на
Коментари Харесай

ЦИК обяви обществена поръчка за компютърната обработка на данните от вота на 2 октомври

Централната изборна комисия разгласи социална поръчка за компютърната обработка на данните от изборите за народни представители на 2 октомври. Поръчката е на стойност 4 560 000 лв. с Данък добавена стойност и покана е отправена към Информационно обслужване, съобщи БНР.

Решението на Централната изборна комисия е за разкриване на процедура за възлагане на социална поръчка посредством договаряне без авансово съобщение. Тя е с предмет Възлагане на компютърната обработка на данните в Районните изборни комисии и в ЦИК от гласуването и издаването на Бюлетин на ЦИК с механически притежател за резултатите от изборите за народни представители на 2 октомври.

Прогнозната стойност на социална поръчка е в размер на 3 800 000 (три милиона и осемстотин хиляди) лв. без включен Данък добавена стойност или 4 560 000 (четири милиона петстотин и шестдесет хиляди) лв. с включен Данък добавена стойност. „ Информационно обслужване ” следва да показа в детайли ценово предложение по типовете действия, които ще извършва. От ЦИК показват в решението си, че има законово открити изключителни права на изпълнителя.

Законодателят е определил с наредба на Изборния кодекс осъществяването да се разпореди на " Информационно обслужване ", което е съображение за осъществяване на публичната поръчка посредством процедура на договаряне без авансово съобщение. И че разделянето на публичната поръчка на обособени позиции е незаконосъобразно, нецелесъобразно и би довело до неспособност за култивиране на данните от изборите, в това число резултатите от гласуването.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР