Централната избирателна комисия и Комисията за защита на личните данни

...
Централната избирателна комисия и Комисията за защита на личните данни
Коментари Харесай

ЦИК и КЗЛД спъват видеонаблюдението на изборите, убедени демократите

Централната изборна комисия и Комисията за отбрана на персоналните данни препятстват бързото изговаряне на съда за видеозаснемането от броенето на бюлетините в изборната нощ, обявиха от " Демократична България ".

Според юриста Надежда Йорданова делото е планувано за 14 април, като изказванието на специалиста е, че е неуместно ЦИК и КЗЛД да желаят повече време да се срещат със личните си разпореждания, поради които се стигна до правосъден иск.

" Те на процедура направиха атентат против демократичните права на жителите да проведем избори при едни ясни изборни правила . За всички беше значимо да има в действие влезнало решение ", разяснява юристът Надежда Йорданова, която съставлява " Демократична България " в процеса.
 Върховен административен съд да каже за видеоизлъчването още през днешния ден, упорстват от Демократична България
Върховен административен съд да каже за видеоизлъчването още през днешния ден, упорстват от Демократична България

Надежда Йорданова подсети решението на първоинстанционния съд

Тя изрази вяра съдът да се произнесе в границите на деня и въпреки всичко решение до изборите да има. " Не одобрявам позицията на ЦИК и КЗЛД, която беше изразена в правосъдното съвещание и която не позволи решаването на този спор всъщност. Всички причини, които чухме от тях, бяха направени отвън правосъдната зала. Явно сътрудниците бяха подготвени с тях. Защо желаеха отсрочване? Явно задачите са разнообразни, а не реализиране на правдивост, правораздаване, ясни и почтени избори ", добави тя.

В правосъдната зала Надежда Йорданова насочи настояването за прекъсване на осъществяването на противоречивите инструкции на ЦИК до излизането на решение по делото. П редстои Върховен административен съд да се произнесе по това искане в закрито съвещание. Срокът за това е 3-дневен.

Припомняме, на 15 март стана ясно, че и излъчването от броенето на бюлетините след края на изборния ден.

Това се случи, откакто на 10 март за видеонаблюдението на изборите за ново разглеждане от Административен съд София - град, откакто на 15 февруари АССГ остави без разглеждане жалбата против от 8 февруари за одобряване на Указания за обработването и отбраната на персоналните данни в изборния развой. Делото беше формирано .

На 19 март ЦИК разгласи, че за видеозаснемане на броенето на бюлетините.
 Демократична България желае бърза писта в съда на обжалването на видеоизлъчването на изборите
Демократична България желае бърза писта в съда на обжалването на видеоизлъчването на изборите

Обвинява ЦИК в " туптене на топката " с бавенето на жалбата си против правосъдното решение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР