Централната избирателна комисия е отказала регистрация на две партии и

...
Централната избирателна комисия е отказала регистрация на две партии и
Коментари Харесай

ЦИК отказа да регистрира 2 партии и 1 коалиция за вота

Централната изборна комисия е отказала регистрация на две партии и една коалиция за присъединяване в предварителните парламентарни избори на 2 април. Причините са поради неизрядни подписки.

Така в борбата за идващото Народно заседание ще влязат 16 партии и 7 обединения, стана ясно по време на брифинг на комисията. Подписките на 3 от към този момент записаните обединения към момента се ревизират в ГРАО, а до края на деня ще стане ясно дали регистрацията им остава. От на следващия ден стартира регистрацията на листите с претенденти на партиите и обединенията. До края на седмицата се чака да започва и онлайн платформата за заявки за гласоподаване отвън страната.
" От страна на Централната изборна комисия работата по организацията на вота се движи в период ", съобщи ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова. По думите ѝ, от комисията чакат Министерският съвет през идващите дни да разгласи ангажираността на държавните органи по техническото застраховане на вота - организационно техническата подготовка, инсталиране на видеонаблюдение в секциите, организацията на изборите в чужбина, доставката на хартия за машините.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР