Министерството на отбраната на Тайван съобщи, че е открило 26

...
Министерството на отбраната на Тайван съобщи, че е открило 26
Коментари Харесай

Тайванските военни засякоха 26 китайски самолета и 5 кораба около Тайван

Министерството на защитата на Тайван заяви, че е разкрило 26 китайски самолета и пет военни кораба към самоуправляващия се остров през предходните 24 часа.

В изказване на Министерството на защитата, представено от Агенция Франс Прес, се споделя, че 17 от самолетите са " пресекли междинната линия и са навлезли в северната и централната ADIZ (зона за идентификация на въздушната отбрана) на Тайван.

Линията пресича Тайванския пролив - стеснен 180-километров (110 мили) воден път, който отделя острова от континентален Китай.

Пекин, който не признава линията, твърди, че либерален Тайван е част от неговата територия и в никакъв случай не се е отказвал от потреблението на мощ, с цел да сложи острова под собствен надзор.

При ръководството на тайванския президент Цай Инг Уен напрежението сред Пекин и Тайпе се усили, защото тя и нейното държавно управление отхвърлят претенциите на Китай към острова.

Нейният заместител, вицепрезидентът Лай, завоюва президентските избори на острова през януари, без значение от заплашителните предизвестия на Пекин, че той ще провокира " война и крах " в Тайван. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР