Централната банка на Русия отчете забавяне на инфлацията и понижи

...
Централната банка на Русия отчете забавяне на инфлацията и понижи
Коментари Харесай

Централната банка на Русия отчете забавяне на инфлацията и понижи основната лихва



Централната банка на Русия регистрира закъснение на инфлацията и намали главната рента, а президентът Владимир Путин видя в изтеглянето на западните компании от страната късмет за съветските производители.

На изключително съвещание съветът на шефовете на Централната банка реши да намали главната рента от 14 на 11%. Председателят на регулатора Елвира Набиулина изясни решението със стабилизирането на финансовата система и преодоляването на инфлацията. В същото време Набиулина предизвести:

" Това, несъмнено, не значи, че можем да въздъхнем с облекчение. Напротив. Икономиката навлиза в интервал на структурна промяна и ще има остра потребност от финансови запаси ". 

Набиулина добави, че  ще бъде мъчно и на компаниите, и на жителите, до момента в който стопанската система се приспособява към новите условия. 

Междувременно президентът Владимир Путин разкритикува санкционната политика на Запада по отношение на Русия.

" Нарушаването на разпоредбите и нормите в областта на интернационалните финанси и търговията не води до нищо положително. Казано по-просто, това ще докара до проблеми за тези, които го вършат ", съобщи съветският президент по време на Евразийския стопански конгрес, в който се включи по видеоконферентна връзка.

Според Путин изтеглянето на редица западни компании от Русия може и да е за положително, тъй като, по думите му, освободените ниши ще бъдат заети от съветски производители, а за потребителите нищо няма да се промени.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР