Централната банка на Германия (Дойче Бундесбанк) и Европейската комисия, стартираха

...
Централната банка на Германия (Дойче Бундесбанк) и Европейската комисия, стартираха
Коментари Харесай

Европейска подкрепа за централните банки в страните от Западните Балкани

Централната банка на Германия (Дойче Бундесбанк) и Европейската комисия, стартираха стратегия за спомагателна поддръжка на централните банки и надзорните органи в страните от Западните Балкани, оповестиха от Българската национална банка. Става въпрос за страни - претенденти и евентуални претенденти за участие в Европейския съюз, измежду които Албания, Босна и Херцеговина, Черна гора, Република Северна Македония, Сърбия и Република Косово.

Инструментът цели да помогне на страните, които желаят да се причислят към Европейски Съюз, да осъществят задълбочени промени за подготовка за своето участие. Това се реализира основно посредством уеднаквяване на техните правила и политики със стандарти и практики на Европейски Съюз. Програмата ще укрепи в допълнение потенциала на институциите бенефициенти посредством възстановяване на инструментите за осъществяване на политики и използване на най-хубавите интернационалните и европейски стандарти в националните практики. 

Програмата е тригодишна и се финансира от Европейския съюз посредством Инструмента за предприсъединителна помощ (ИПП III). Ще бъдат проведени образования в основни области на централното банкиране и надзора: битка с изпирането на пари и финансирането на тероризма, банков контрол, финансова непоклатимост, отбрана на потребителите на финансови услуги и финансово включване, възобновяване и преструктуриране на кредитните институции, платежни системи, осведомителни технологии и европейска интеграция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР