Центърът за стратегически комуникации и информационна сигурност към украинското министерство

...
Центърът за стратегически комуникации и информационна сигурност към украинското министерство
Коментари Харесай

Украйна обяви как ще се разходват 40-те милиарда подкрепа от САЩ

Центърът за стратегически връзки и осведомителна сигурност към украинското министерство на информацията разгласи в събота по какъв начин ще бъдат изразходвани отпуснатите от Съединени американски щати 40 милиарда $, откакто президентът Джо Байдън подписа съответния закон, съобщи украинската организация Униан.

Според пост на центъра в обществената мрежа " Телграм " 6 милиарда $ са планувани за оръжия, разследваща поддръжка, подготовка и друга помощ за сигурността на украинските въоръжени сили.

Други 8.7 милиарда ще бъдат изразходвани за попълване на запасите за оръжия, които към този момент са предадени на Украйна. 3.9 милиарда ще отидат за финансиране на интервенциите на Европейското командване и в частност разследваща поддръжка. 11 милиарда ще бъдат ориентирани за оръжия, военна и защитна екипировка, които Съединени американски щати ще могат да доставят в ускорени темпове и без съвещания с Конгреса във Вашингтон.

За Държавния депертамент са предопределени 13.8 милиарда $, огромна част от които ще влязат във Фонда за икономическа помощ, а други 4.4 милиарда ще отидат за доставка на храни за Украйна и други страни, се споделя в известието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР