Центърът за спешна медицинска помощ във Варна получи нова високопроходима

...
Центърът за спешна медицинска помощ във Варна получи нова високопроходима
Коментари Харесай

Спешна помощ Варна получи нова високопроходима линейка

Центърът за незабавна здравна помощ във Варна получи нова високопроходима кола за спешна помощ. Специалният автомобил е със задвижване 4х4 и с цялото належащо съоръжение.

Още девет Центъра за незабавна здравна помощ в страната получиха нови високопроходими коли за спешна помощ, оповестиха от здравното министерство.

Те са обезпечени по план „ Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ “, изпълняван по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020 година

Те ще бъдат разпределени за потребностите на ЦСМП-Варна, ЦСМП-Бургас, ЦСМП-Видин, ЦСМП-Габрово, ЦСМП-Добрич, ЦСМП-Ловеч, ЦСМП-Плевен, ЦСМП-Пловдив и ЦСМП-Русе.

Припомняме, че първите пет високопроходими коли за спешна помощ бяха доставени в България в края на предходната година и разпределени в ЦСМП-Благоевград за потребностите на ФСМП-Банско, ЦСМП-Пазарджик за потребностите на ФСМП- Велинград, ЦСМП-Смолян за потребностите на ФСМП-Смолян, ЦСМП-София за потребностите на ФСМП-Самоков и ЦСМП-Шумен за потребностите на ФСМП- Върбица. Втората доставка на още 7 високопроходими коли за спешна помощ, бе изпълнена при започване на месеца. Тогава незабавните коли бяха разпределени в следните ЦСМП: Велико Търново, Кърджали, Кюстендил, София, Монтана, Благоевград за потребностите на ФСМП -Сандански и Смолян за потребностите на ФСМП-Мадан.

По плана ще бъдат доставени още 21 коли за спешна помощ.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР