Центърът за космически пускове в Сичан, югозападен Китай изпрати в

...
Центърът за космически пускове в Сичан, югозападен Китай изпрати в
Коментари Харесай

Китай изстреля три спътника за дистанционно сондиране


Центърът за галактически пускове в Сичан, югозападен Китай изпрати в събота три спътника за отдалечено сондиране, предава в. „ Чайна Дейли ”. Изстрелването им в орбитата е било осъществено чрез ракетата притежател „ Чанчжен- 2С ”.

От изданието показват, че и трите спътника са достигнали сполучливо до заложените им позиции и в най-близко бъдеще те ще стартират да правят редица научни опити, изключително в региона на електромагнитното сондиране.

Китай интензивно развива националната си галактическа стратегия. В допълнение към метеорологичните спътници и специфичната инсталация, Пекин създава и голям брой технологии за проучване на метеоритите и планетата Марс. Китайските учени се надяват до 2020-2025 г да могат да организират и интензивно проучване на повърхността им.

Преди това обаче Китайското национално галактическо ръководство се надява до 2021 година да е почнало реализацията на програмата по основаването на технология, позволяваща проучването на най-древната планета в цялата Слънчева система - Юпитер. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР