Център по природни науки и предприемачество отвори врати в основно

...
Център по природни науки и предприемачество отвори врати в основно
Коментари Харесай

Училище на бъдещето отвори врати в Берковица

Център по естествени науки и предприемачество отвори порти в главно учебно заведение „ Никола Вапцаров ” Берковица. Помещенията в школото са оборудвани с най-новите компютърни технологии, лабораторен остров, аквариум, терариум и кътове за отдих. Новият център дава избор на учениците и учителите да претворяват образователния развой и средата си. Вместо чинове класните стаи са снабдени с леки сгъваеми модулни маси, които децата могат да реалокират сами, с цел да работят по групи или да ги приберат в шкафове, освобождавайки си място за игри. Идеите за предприемачество пък могат да се разискват в кръг върху чергите на пода, до момента в който на интерактивна стена насреща текат обучителни клипчета. Вместо старите черни дъски няколко стени в центъра са покрити с „ вълшебна багра “, върху която всяко дете може да рисува и написа.
 centar_nauka_berkovica201810c  centar_nauka_berkovica201810d  centar_nauka_berkovica201810b
Неформалността на пространството подтиква към творчество, креативност и нови хрумвания, считат специалисти. Децата ще имат опция да се грижат за екзотични риби в новия си соленоводен аквариум, да научат какво е осмоза и по какъв начин се поддържа финият екобаланс на морската вода. Изненади ги чакат в терариума и в клетката с папагали. А на стелажите с растения ще отглеждат лични цветя. В междучасията пък учениците ще имат опция да сядат с книга върху меките възглавници под прозорците или да играят Minecraft в мрежа между тях на новите таблети. Центърът по естествени науки и предприемачество е построен с финансовата помощ на фондация „ Америка за България “, Община Берковица и волното спомоществователство на цялата берковска общност и ще е наличен за всички възпитаници на територията на община Берковица. Модерната база освен ще улесни възприемането на материала, само че и ще покаже връзката на образователните предмети с същинския свят и ще обогати децата с по-всеобхватен и изчерпателен метод, който да ползват във всичко, с което се занимават, обявиха педагози.

На откриването на центъра участваха общинари, учители, родители и създателите на плана арх. Мария Стайнова и арх. Виолетка Славчева. Поздравителен адрес изпрати и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР