Цените на златото се повишиха до едномесечен връх днес, достигнат

...
Цените на златото се повишиха до едномесечен връх днес, достигнат
Коментари Харесай

Ново рекордно поскъпване на златото

Цените на златото се покачиха до едномесечен връх през днешния ден, доближат на миналата сесия, с помощта на лекия спад на $ и вероятностите, че Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати ще направи пауза в тазгодишния цикъл на повишение на лихвите, съобщи Ройтерс.
 
Спот цената на златото набъбна с 0,3 на 100 до 1,944,91 за унция в 05:18 часа по Гринуич (08:18 часа българско време), откакто скочи до най-много от 1,952,79 $ за унция в петък. Фючърсите на американското злато прибавиха 0,2 на 100 до 1,071,40 $ за унция.
 
Публикуваните в петък данни сочат, че растежът на работните места в Съединени американски щати се е повишил през август, само че нивото на безработицата е скочило до 3,8 на 100, а нарастването на заплатите се е забавило. Това е повишило причините в интерес на пауза на покачването на лихвите този месец, оказващо напън върху $.
 
" Изглежда, че настоящият цикъл на покачване на лихвите е почнал да води до последователно намаляване на трудовия пазар в Съединени американски щати, което може да намали нарасналите инфлационни упования ", съобщи Келвин Уонг, старши анализатор на пазара за Азиатско-тихоокеанския район в " Оанда корпорейшън " (Oanda Corporation).
 
Търговците виждат 93-процентова опция УФР на да остави непроменени лихвите си на септемврийското си съвещание, съгласно индикатора " Си Ем И ФедУоч ". (CME FedWatch)
 
Тъй като златото единствено по себе си не носи облага от лихви, то има податливост да губи прелест при покачване на лихвите.

Цената на златото скочи рекордно

" Цената на благородния метал ще зависи от това, което ще се случи с доходността на държавните облигации преди септемврийското съвещание на комисията за отворения пазар (FOMC) ", съобщи Тим Уотърър, основен пазарен анализатор в Кей Си Ем (KCM).
 
 istock istock
" Ако забележим спад на доходността, основана върху упованията за лихвите, това би било позитивно развиване за златото ", разяснява той.
 
Междувременно спот цената на среброто прибави 0,3 на 100 до 24,24 $ за унция, платината остана без смяна – 960,24 $, а паладият е повишен до 1,223,73 $.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР