Цените на ваканционните имоти по Черноморието нарастват и достигат 1000

...
Цените на ваканционните имоти по Черноморието нарастват и достигат 1000
Коментари Харесай

Бум на сделките с имоти, цените по морето скачат

Цените на ваканционните парцели по Черноморието нарастват и доближават 1000 евро на кв. м през второто тримесечие, демонстрират данни на организация за недвижими парцели, представени от вестник " Монитор ".

Засилен е ползата към закупуването на парцели в курорта Св. Св. Константин и Елена, където цените от време на време надвишават 1000 евро на кв. м, сочат данните на компанията. Запазва се и ползата към Южното Черноморие, като през второто тримесечие Несебър регистрира растеж на продажбите с 55% по отношение на първото тримесечие и с 61% на годишна база.

Българите остават съществени купувачи на ваканционни парцели. Най-търсени са двустайните жилища в диапазона 20 000 – 30 000 евро и тристайните до 50 000 – 60 000 евро без такса поддръжка. Търсят се и селски къщи наоколо до морето на цени сред 50 000 – 70000 евро. В същото време липсват вторични продажби по Черноморието, а цялостната претовареност на комплексите основава провокации при закупуването на парцел.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Недостигът тук-там за паркиране в огромните градове, където...

Данните на компания за жилищния пазар у нас като цяло сочат повишение на скоростта, с която се подписват покупко-продажбите, понижаване на мненията в цените и стесняване на предлагането на парцели, което води до повишаване на цените.

Голяма част от интензивността на купувачите се дължи и на атрактивните лихвени проценти по ипотечните заеми и търсенето на опция, в която да влагат спестяванията си и да получат спомагателна рентабилност, се показва в отчета. В София, а в цялата страна от началото на годината има наклонност за растеж на броя на покупко-продажбите с ипотечен заем. От началото на годината покачването е с 35%.

В столицата през второто тримесечие търсенето на тристайни жилища леко понижава и те съвсем доближават равнището на двустайните. Търсени са както приключени (с акт 16) парцели, по този начин и се покачват покупко-продажбите " на зелено ". Сделките за приключени двустайни жилища се случват на цени в диапазона 120 000 – 140 000 евро, като цената може да доближи и до 150 000 евро, в случай че е включено паркомясто. Сделките за тристайни жилища са на равнища от 160 000 евро нагоре.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР