Цените на петрола запазиха нивата си в азиатската търговия днес

...
Цените на петрола запазиха нивата си в азиатската търговия днес
Коментари Харесай

Петролът задържа цена


Цените на петрола резервираха равнищата си в азиатската търговия през днешния ден след записания през вчерашния ден спад, а вложителите изчакват публикуването на протоколите от срещата на Управлението за федерален запас през декември, с цел да преценяват накъде ще вървят главните лихвени проценти, оповестява Си Ен Би Си, съобщи Българска телеграфна агенция.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море с доставка през март прибавиха едвам 6 цента или 0,1 до 82,16 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт спадна с 2 цента или 0,03 на 100 до 76,91 $ за барел.

Във вторник петролът загуби 4,1 на 100 от цената си, най-големият спад от повече от три месеца, откакто китайското държавно управление увеличи квотите за експорт на рафинирани петролни артикули за началото на 2023 година, което беше изтълкувано като знак за слабото търсене на нефт в азиатската страна. В същото време МВФ предизвести, че се следи спад на икономическата интензивност в Европа, Съединени американски щати и Китай, което също повлия на цената на черното злато.

Утре се чакат публични данни за петролните запаси на Съединени американски щати, които ще дадат още информация по въпроса. Според Ройтерс все още те са се нараснали с 2,2 милиона барела.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР