Цените на петрола във вторник за седма поредна сесия се

...
Цените на петрола във вторник за седма поредна сесия се
Коментари Харесай

Петролът поскъпва


Цените на петрола във вторник за седма поредна сесия се покачиха. Според данните от търговията, на 8 януари цената на контракта за месец март за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон се усили с 1,39 $ или 2,42 % - до 58,72 $ за барел.

Фючърсът за февруари за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се усили с 1,26 $ или 2,6 % - до 49,78 $ за барел.
Тази заран петролът продължава да показва позитивна наклонност.

Фючърсът за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон започва с повишаване от 0,78 $ или 1,33 % - до 59,50 $ за барел.
Котировката на фючърса за WTI на NYMEX набъбна с 0,81 $ или 1,63 % - до 50,59 $ за барел.

Саудитска Арабия, която е и измежду тройката от най-големи производители на нефт възнамерява да понижи експорта до 7,1 млн. барела дневно към края на януари, което е с 800 хиляди барела под равнището от ноември, оповестява The Wall Street Journal. Опасенията, че Саудитска Арабия и други страни огромни производители на нефт може да основат остатък в препоръчаният на международния пазар са една от аргументите за срутва на цените през четвъртото тримесечие на предходната година.

Американският институт за нефт (API) от своя страна заяви през вчерашния ден за намаляване на запасите от нефт през предходната седмица с 6,1 млн. барела. Официалните данни на Министерство на енергетиката на Съединени американски щати за запасите би трябвало да бъдат оповестени през днешния ден.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР