Цените на петрола умерено се покачват на фона на опасения

...
Цените на петрола умерено се покачват на фона на опасения
Коментари Харесай

Петролът поскъпва: Рисковете пред световната икономика

Цените на петрола умерено се повишават на фона на опасения от закъснение на международната стопанска система и по-ниско търсене на енергийни запаси, осведоми Trading Economics.

Тази година ще бъде по-трудна за международната стопанска система от предходната, сподели Кристалина Георгиева, ръководещ шеф на Международния валутен фонд (МВФ). " Очакваме една трета от международната стопанска система да е в криза ", сподели тя пред тв канала CBS.

Бързото наново отваряне на Китай, което може да докара до световен скок на инфекциите и по-строги ограничавания в международен мащаб, също остава главен риск за пазарите, макар че породи очаквания за по-бързо възобновяване на втората по величина стопанска система в света. От страна на предлагането, вложителите наблюдават за по-нататъшни дейности от страна на Русия, откакто тя забрани износа на нефт за задгранични купувачи, които одобряват горната граница на цените на G7, както и вероятността за по-нататъшни съкращения на производството от страна на ОПЕК+.

Мартенските фючърси за петрола Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:20 часа българско време костват 86,23 $ за барел, което е с 0,32 $ повече от цената при затваряне на миналата сесия.

Цената на февруарските фючърсите за американския нефт WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса се намали към този миг с $0,41 - до $80,67 за барел.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР