Цените на петрола спаднаха в днешната азиатска търговия, след като

...
Цените на петрола спаднаха в днешната азиатска търговия, след като
Коментари Харесай

Петролът поевтинява, след като корабите тръгнаха отново през Червено море

Цените на петрола спаднаха в днешната азиатска търговия, откакто огромните превозвачи започнаха да връщат корабите си по маршрутите през Червено море, макар продължаващите офанзиви от страна на йеменските хуси и неспадащото напрежение в Близкия изток, съобщи Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, изгубиха 18 цента или 0,22 на 100 до 80,89 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт с доставка през януари спадна с 22 цента или 0,29 на 100 до 75,35 $ за барел.

Вчера цените на петрола се повишиха с над 2 на 100 до най-високите си стойности за месеца, защото очакванията за понижаване на лихвите в Съединени американски щати след Нова година укрепват упованията за стопански напредък и засилено търсене.

Спирачка си остава спорът в Близкия изток, който съгласно шеф щаба на израелската войска Херци Халеви може да продължи " дълги месеци ". При все това огромни превозвачи като " Мерск " (Maersk) и френската Се Ем А Се Же Ем (CMA CGM) към този момент обавиха, че връщат корабите си през Червено море, а по-късно през днешния ден се чака сходна стъпка да предприеме и немската " Хапаг Лойд "  (Hapag-Lloyd).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР