Цените на петрола спадат в петък. Сигналите за излишък от

...
Цените на петрола спадат в петък. Сигналите за излишък от
Коментари Харесай

Цената на петрола Brent падна под $84 за барел

Цените на петрола спадат в петък. Сигналите за остатък от първични материали в Съединени американски щати надвишават упованията за възходящо търсене в Китай, написа Bloomberg.

Към 9:23 часа българско време цената на априлските фючърси за нефт вид Brent на лондонската борса ICE Futures е 83,79 $ за барел, която е с 1,34 $ по-ниска от тази при затваряне на предходната сесия. В четвъртък тези покупко-продажби поевтиняха с $0,24 (0,3%) до $85,14 за барел.

Мартенските фючърси за американския WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг поевтиняха с $1,17, до $77,32 за барел. В резултат на миналата сесия цената на тези договори се намали с $0,1 (0,1%) до $78,49 за барел.

" Инвеститорите се пробват да преценяват кой от главните мотори на петролния пазар ще се окаже най-влиятелен през идващите няколко месеца ", сподели Ребека Бабин, старши търговец в CIBC Private Wealth.

Големите китайски въздушни превозвачи оповестиха доста нарастване на натовареността на полетите, което демонстрира увеличение на туристическата интензивност, отбелязва Bloomberg.

Междувременно китайските рафинерии усилват покупките на първични материали. Търговският филиал на Sinopec е закупил 10 милиона барела нефт от ОАЕ за доставка през април, споделиха източници. Редица други китайски рафинерии, в това число China National Chemical Corp. и Rongsheng Petrochemical Co. също усилват покупките на нефт, в това число от Съединени американски щати.

В същото време Министерството на енергетиката на Съединени американски щати заяви в сряда, че петролните ресурси в страната са скочили с 16,28 милиона барела предходната седмица. Експертите предвидиха приблизително нарастването им с 2 милиона барела.

Данните на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати тази година " непрекъснато дават " мечи сигнали " на пазара, сочещи към едва потребителско търсене, ниска интензивност на рафинериите и възходящи петролни ресурси ", споделиха анализаторите на Sevens Report Research.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР