Цените на петрола скочиха с повече от 5% в понеделник

...
Цените на петрола скочиха с повече от 5% в понеделник
Коментари Харесай

Как ще се отрази на цената на петрола военният конфликт в Близкия изток

Цените на петрола скочиха с повече от 5% в понеделник сутринта на фона на нападението на радикалната палестинска формация " Хамас " против Израел, което увеличи геополитическите опасности за доставките на горива.

Трейдърите се притесняват, че ескалацията може да докара до началото на огромен спор, в който могат да се включат Иран и Съединени американски щати, написа осведомителна организация Блумбърг. Междувременно икономисти на водещи финансови компании се пробват да оценят вероятните последствия от офанзивата на международния петролен пазар.
RBC Capital Markets: Непредсказуемостта на Иран
Иран съставлява " доста сериозен непредсказуем фактор " и пазарът ще следи доколко израелският министър-председател Бенямин Нетаняху ще упрекна Техеран, че е оказал помощ за подготовката на офанзивата, пишат анализаторите на RBC Capital Markets, ръководени от Хелима Крофт. Ако Израел непосредствено упрекна Иран, за държавното управление на Съединени американски щати ще бъде по-трудно да продължи релативно меката си политика по отношение на страната, допълват те.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР