Цените на петрола ще се покачат, тъй като търсенето вече

...
Цените на петрола ще се покачат, тъй като търсенето вече
Коментари Харесай

JPMorgan прогнозира скок на цените на петрола

Цените на петрола ще се повишат, защото търсенето към този момент надвишава предлагането, а да се компенсира дефицитът посредством различни източници към момента не е допустимо. До този извод стигнаха анализатори от JPMorgan и предвидиха, че цената на барел нефт ще се увеличи до 150 $ в близко бъдеще, заяви Bloomberg.

Една от аргументите за повишаването на нефта може да стане и намаляването на вложенията в промишлеността. Представител на капиталовата банка изяснява, че интернационалните компании за изследване на нови залежи за нефт не влагат задоволително средства за сондиране, с цел да се заменят старите залежи. От друга страна, пазарите прекалено много зависят от страните от ОПЕК, за обезпечаване на задоволително нефт в международен мащаб.

Противоположно мнение за вероятностите на цените на петролните пазари, обаче поддържат анализатори от Morgan Stanley. Според тяхното експертно мнение, през третото тримесечие на годината междинната цена на петрола вид Brent ще бъде 98 $ за барел, а през четвъртото - 95 $ за барел, т.е. цените ще се задържат към сегашните си равнища до края на годината.

Междувременно ОПЕК+ взе решение да се върне към августовските параметри на петролната договорка - добивът на нефт през октомври да намалее със 100 000 барела за денонощие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР