Цените на петрола се търгуват разнопосочно в ранната търговия в

...
Цените на петрола се търгуват разнопосочно в ранната търговия в
Коментари Харесай

Петролът се търгува разнопосочно на фона на неяснотата на пазара

Цените на петрола се търгуват разнопосочно в ранната търговия в четвъртък след два дни на намаления, породени от несигурността към доставките след неуспеха на договарянията сред страните от групата ОПЕК+, който слага под въпрос настоящото сега съглашение за съкращения на добива, съобщи Ройтерс.

Към 8:30 часа българско време сортът Брент нарастна с 0,02 $, или 0,03%, до 73,45 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 0,09 $, или 0,012%, до 72,11 $ за барел.

Цената на Брента е паднала с близо 5% от понеделник насам, откакто срещата на Организацията на страните експортьорки на нефт и на техните съдружници, отпред с Русия, известни като групата ОПЕК+, беше анулирана. Причината за прекратяването на договарянията са различията сред Саудитска Арабия, която е най-големият производител в ОПЕК, Обединените арабски емирства за нарастването на добива.

В момента групата поддържа съкращения на добива от близо 6 млн. барела дневно, като упованията бяха тя последователно да върне на пазара 2 млн. барела дневно от август до декември, само че двете арабски страни не съумяха да се договорят. Според източници от ОПЕК+ Русия е поела ролята на медиатор сред двете страни.

В същото време пазарът бе подсилен от огромният спад на запасите на Съединени американски щати. По данни на Американския петролен институт запасите от нефт на най-големия консуматор на суровината са се намалили с 8 млн. барела за седмицата до 2 юли. Това е два пъти по-голям спад спрямо плануваното стесняване с 4 млн. барела дневно, на което заложиха анализаторите, интервюирани от Ройтерс.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР