Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в понеделник

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в понеделник
Коментари Харесай

Брентът отново гони 70 долара за барел

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в понеделник на фона на данните, че китайското икономическо възобновяване се е ускорило при започване на 2021 година, което увеличи вероятностите за търсене на сила в най-големия вносител на нефт в света, съобщи Ройтерс.

Към 8:35 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи с 0,41 $, или 0,59%, до 69,63 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,43 $, или 0,66%, до 66,04 $ за барел.

Причина за оптимизма са данните, че китайското промишлено произвеждане се е нараснало с 35,1%  през първото тримесечие на 2021 година в съпоставяне със същия интервал на миналата година. Дневната продукция на рафинериите пък е повишена с 15% на годишна база.

Китайската тежка промишленост сподели мощен напредък, като производството на на цимент, стомана, въглища и алуминий записва двуцифрено покачване спрямо равнищата от 2019 година, разяснява анализатор от China consultancy SIA Energy.

Подкрепа на пазарите продължава да идва и от съкращенията на добива от групата на Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните съдружници, отпред с Русия, известна като ОПЕК+. По-рано този месец те взеха решение да запазят значително непроменени настоящите сега съкращения на производството и през април.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР