Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в четвъртък,

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в четвъртък,
Коментари Харесай

Брентът се приближи до прага от 70 долара на фона на икономическите данни от САЩ

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в четвъртък, подкрепени от данните за стопанската система на Съединени американски щати и упованията за мощно възобновяване на международното търсене на горива през третото тримесечие на годината, съобщи Ройтерс.

Към 8:55 часа българско време цената на сорта брент се увеличи с 0,32 $, или 0,46%,до 69,78 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,334 $, или 0,51%, до 67,19 $ за барел.

И двата сорта са на път да записват седмични покачвания от 5% до 6%, до момента в който анализаторите чакат световното търсене на нефт да доближи близо 100 млн. барела дневно през третото тримесечие на фона на пътуванията през летния сезон в Европа и Съединени американски щати.

„ Петролът върви нагоре на фона на положителните стопански данни от Съединени американски щати и настройките, че в случай че иранската нуклеарна договорка бъде съживена, това няма да включва неотложно унищожаване на глобите и петролния пазар няма да бъде наводнен с спомагателни доставки “, разяснява Едуард Моя от OANDA.

Силните стопански данни от Съединени американски щати също поддържаха петрола. Министерството на търговията удостовери, че брутният вътрешен артикул на Съединени американски щати е повишен с 6,4% на годишна основа през първото тримесечие на 2021 година

Ръстът на цените обаче бе стеснен от капацитета за връщане на иранските доставки на пазара. Иран и международните сили водят договаряния във Виена за възкръсване на нуклеарната договорка от 2015 година Анализаторите чакат Иран да добави сред 500 хиляди и 1,5 млн. барела дневно към пазара, в случай че глобите против страната бъдат отстранени.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР