Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в сряда

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в сряда
Коментари Харесай

Петролът поевтиня на фона на изнедващ ръст на запасите в САЩ

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в сряда на фона на неочакван растеж на запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати, откакто студеното време в южните щати ограничи принуди рафинериите да прекратят работа, осведоми Ройтерс.

Запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати са нарастнали с 1 млн. барела през седмицата до 19 февруари, заяви Американският петролен институт. Очакваният на анализаторите, интервюирани от Ройтерс, бяха за спад с 5,2 млн. барела.

На този декор към 8:40 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 0,37 $, или 0,57%, до 65 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,60 $, или 0,97%, до 61,07 $ за барел.

„ Ключовият въпрос е какъв брой бързо ще се възвърне предлагането в Съединени американски щати. Изглежда, че то се възвръща по-бързо от работата на рафинериите, като през идните няколко седмици предлагането ще надмине търсенето. Това ще натежи на пазара. “, разяснява анализаторът от Commonwealth Bank Вивек Дар.

Анализаторите чакат удостоверение за растежа на запасите в Съединени американски щати от Енергийната осведомителна администрация, която ще разгласява своя отчет по-късно през днешния ден.

На отстъплението в цените на петрола с гледа като на пауза след мощното рали от над 26% до 13-месечни върхове за двата сорта от началото на годината.

„ Ралито несъмнено надвиши границите. Ние сме на доста по-високи равнища от тези преди пандемията, до момента в който търсенето не е даже покрай тези стойности “, сподели Сукрит Вджаякар, шеф на енергийната консултантската компания Trifecta.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР