Цените на петрола се понижиха в днешната азиатска търговия и

...
Цените на петрола се понижиха в днешната азиатска търговия и
Коментари Харесай

Петролът спада заради забавяне на търсенето в Китай и САЩ

Цените на петрола се намалиха в днешната азиатска търговия и изгубиха импулса от петък под натиска на опасенията за спад на търсенето в Китай и Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, изгубиха 35 цента или 0,4 на 100 до 81,08 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт поевтиня с 35 цента или 0,5 на 100 до 76,82 $ за барел.

И двата сорта нарастнаха с над 2 на 100 в петък, откакто Ирак изрази поддръжката си за ограничение на добивите в границите на ОПЕК+.

Въпреки това цените на петрола през предходната седмица спаднаха с към 4 на 100 и записаха трета поредна седмица със загуби, което се случва за пръв път от май до момента.

" Инвеститорите са фокусирани върху забавянето на търсенето в Съединени американски щати и Китай, до момента в който опасенията от въздействието на войната мегду Израел и " Фамас " върху петролните пазари последователно отстъпва на назад във времето ", споделя Хироюки Кикукава, президента на " Ен Ес трейдинг " (NS Trading), поделение на " Нисан секюритис (Nissan Securities).

Миналата седмица американската Агенция за енергийна информация (EIA) предвижда, че добивите на нефт в Съединени американски щати тази година се покачват с малко по-малко от предстоящото, а в същото време търсенето понижава.

Слаби стопански данни от Китай, най-големият вносител на недопечен нефт, ускориха опасенията за световен спад на търсенето, което се удостоверява и обстоятелството, че за декември китайските рафинерии са понижили поръчките си от Саудитска Арабия.

На 26 ноември ще се организира среща на страните от ОПЕК+, на която се чака да бъде взето решение за посоката на добивите за идващите месеци.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР