Цените на петрола се понижиха минимално в ранната търговия в

...
Цените на петрола се понижиха минимално в ранната търговия в
Коментари Харесай

Леко поевтиняване на петрола преди срещата на ОПЕК+

Цените на петрола се намалиха минимално в ранната търговия в сряда преди срещата на производителите от групата ОПЕК+, на която те ще обсъдят огромно понижаване на добива на недопечен нефт, съобщи Ройтерс.

Към 9:00 часа българско време сортът Брент поевтиня с 0,08 $, или 0,09%, до 91,72 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 0,15 $, или 0,17%, до 86,37 $ за барел. Предходната сесия петролът нарастна с над 3%.

Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и нейните съдружниците, водени от Русия, носещи общото наименование ОПЕК+, ще се срещнат във Виена по-късно в сряда, с цел да обсъдят съкращения на добива с до 2 милиона барела дневно, сподели източник от ОПЕК пред Ройтерс.

Намаление от подобен мащаб би било най-голямото, направено от ОПЕК+, откогато търсенето беше наранено от COVID-19 през 2020 година

„ Няма да се изненадам, в случай че има сюжети „ купувайте слуховете, продавайте обстоятелството “, защото мощното повишаване на цените на суровия нефт може да е взима поради сходно стесняване на производството “, сподели Тина Тенг, анализатор в CMC Markets.

Съединените щати упорстват производителите от ОПЕК+ да заобикалят дълбоки съкращения, сподели пред Ройтерс източник, осведомен с въпроса, защото президентът Джо Байдън се стреми да предотврати покачването на цените на бензина в Съединени американски щати.

Реалното влияние върху предлагането от по-ниска цел за рандеман ще бъде лимитирано, защото няколко страни от ОПЕК+ и сега не покриват съществуващите си квоти. През август ОПЕК+ пропусна задачата си за произвеждане с 3,58 милиона барела дневно.

Въпреки това, едно съглашение за огромни съкращения „ би изпратило мощно обръщение, че групата е решена да поддържа пазара “, споделиха анализаторите на ANZ Research в записка, като прибавиха, че това „ доста би стегнало пазара “.

Запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати са паднали с към 1,8 милиона барела за седмицата, завършила на 30 септември, съгласно пазарни източници, цитиращи данни на Американския петролен институт.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР